Ekonomija

Oki Air zainteresovan za brend Adria Airways

Godinu nakon što je slovenačka nacionalna aviokompanija Adria Airways proglasila bankrot nastavlja se saga sa rasprodajom njene imovine. Nakon što je krajem septembra propao i drugi pokušaj da se proda brend Adria Airways, stečajnom upravniku se javila kompanija Oki Air sa željom da u direktnoj pogodbi preuzme ovo prepoznatljivo ime. U prvom pokušaju je tražena cijena od 100.000 eura, a u drugom upola manje, prenosi Aviatica portal.

Oki Air je kompanija koja posluje u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji i pruža usluge aviokompanijama. Godinama je bila glavni prodajni agent i zastupnik aviokompanije Adria Airways na tržištima širom bivše Jugoslavije.

Adria Airways je ugašena 30. septembra 2019. nakon 58 godina postojanja. Slovenačka vlada je pokušala da pokrene novu nacionalnu aviokompaniju ali su svi pokušaji uspjeli u nedostatku privatnog partnera.

Operativna dozvola (sertifikat) kompanije (AOC) je za 45.000 eura prodata firmi Air Adriatica u vlasništvu biznismena Izeta Rastodera, ali je ovaj propustio rok da nabavi operativni avion kojim bi mogao da započne obavljanje saobraćaja. Zbog toga je slovenačka agencija za vazdušni saobraćaj 28. septembra donijela odluku o produženju važenja Adrijinog sertifikata, koji će međutim ostati pod suspenzijom.

Rastoderu je dat novi rok, do 31. marta 2021. da ispuni neophodne uslove. Nagađalo se da je on zainteresovan i za kupovinu brenda Adria Airways ali se na prva dva poziva za prodaju nije odazvao.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Ovog Rastodera privući u Cg da ulaže u poljoprivredu turizam, sposoban je čovjek

Dragana S
Gost
Dragana S

Oki je vrlo uspjesan i fin gospodin. Lijep i uspjesan. I treba da drzi svoju sliku u svojoj kancelariji.

Cicak
Gost
Cicak

Oce da kupi brend, bankrotirane firme?!?! Strucan si, nema sto🤦‍♀️

Jelena sigurica
Gost
Jelena sigurica

Oki je najljepsi gazda na svijetu

Jad i čemer
Gost
Jad i čemer

Postoje da kupuju karte umjesto vas za nista drugo, sto se tiče pokrica i osiguranja ste vi odgovorni za sebe same . Imate sve web stranice avio-kompanija,pa molim lijepo kupite karte i to bez dodatnog placanja provizije!

brisel
Gost
brisel

Kod ovih su mi propalo 680 € kada su bankrotirali. Tako su dobro organizovali stečaj da nijesam imao obavještenje kako mogu vratiti novac natrag. Nikada više neću letjeti sa njima!!!

Haha
Gost
Haha

Hahaahahha neces sigurno s njima.

Marko J.
Gost
Marko J.

Svako je bio obavijesten preko zvanicnog sajta kompanije. Za nepismene je i to nemoguce protumaciti.

Kompeksi
Gost
Kompeksi

Jedu vas uspjesni braco crnogorci 💪

Komplexi
Gost
Komplexi

Oki – glumac u pokusaju

Send this to a friend