Ekonomija

Ono što je Grčka u Sredozemlju, Crna Gora će biti na Jadranskoj obali: Uskoro letovi od Atine prema Podgorici i Tivtu

Premijer Zdravko Krivokapić se u okviru posjete Grčkoj  sastao se sa predsjednikom Vlade Grčke Kirijakosom Micotakisom i tom prilikom istakao da je tokom prethodna dva dana imao priliku da sa brojnim zvaničnicima i predstavnicima privrede razgovara o mogućnostima za unapređenje saradnje dvije zemlje, ali i o poziciji Crne Gore u procesu pristupanja Evropskoj uniji. Premijeri dvije zemlje razgovarali su i o ponovnom uvođenju redovnog leta od Atine do Crne Gore, a Micotakis je najavio da će njihova nacionalna avio kompanija uskoro ponovo krenuti sa letovima od Atine prema Podgorici i Tivtu.

“Vlada je odlučna da efikasno otkloni sve potencijalne prepreke za članstvo Crne Gore u EU. Prvenstveno u domenu borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala. To smo, brzim i efikasnim odlukama, potvrdili već u prvim danima mandata”, saopštio je Krivokapić.

On je istakao da su zadaci Vlade da garantuje vladavinu prava kao jednog od ključnih preduslova za članstvo, te da pararelno radi na rehabilitaciji crnogorske ekonomje u postpandemijskim okolnostima.

“Posebno smo zahvalni našim partnerima u EU, između ostalih i prijateljskoj vladi Grčke, na podršci koja nam je iskazana u borbi protiv koronavirusa”, istakao je crnogorski premijer.

Krivokapić je nagalsio da će Vlada raditi i na unapređenju turističke ponude, kako bi Crna Gora, kao dio jadranske obale, imala značaj koji Grčka ima u Sredozemlju.

Premijer Micotakis je zahvalio premijeru Krivokapiću i članovima crnogorske delegacije na posjeti Grčkoj i vrlo konstruktivnim razgovorima, koji su vođeni prethodnih dana sa predstavnicima izvršne vlasti u Grčkoj.

Micotakis je na sastanku izrazio želju da posjeti Crnu Goru, nakon čega mu je premijer Krivokapić uputio poziv, što je predsjednik Vlade Grčke sa zadovoljstvom prihvatio.

Premijer Grčke je naglasio da izuzetno cijeni hrabrost ljudi iz našeg regiona, koji su se kroz istoriju borili za grčku slobodu.

“Poput čuvenog heroja Vasa Brajovića koji je među nama Grcima poznat po imenu Crnogorac”, istakao je premijer Micotakis govorivši o jubileju 200 godina od ustanka u Grčkoj.

Micotokis je istakao da su Crna Gora i Grčka NATO partneri, te da želi da ojačaju vojnu saradnju u budućnosti. Premijer Grčke je kazao i da će tim grčkih eksperata uraditi analizu, koja bi pokazala, na koji način bi mogli unaprijediti ekonomsku saradnju dvije zemlje. Micotakis je poručio da će snažno podržati grčke investitore da investiraju u Crnu Goru.

Na sastanku, kome su prisustvovali i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović i ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, ocijenjeno je da je neophodno unaprijediti saradnju u oblasti zdravstva i turizma, kroz brojne projekte od zajedničkog interesa.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rozaj
Gost
Rozaj

Tamo je grcka nula velika, a ovamo je Crna Gora 0 !!!

Stano
Gost
Stano

Znaci bicemo niko i nista grcka ne smije da pisne turci buse naftu u njihovoj zoni oni nista

Masan
Gost
Masan

Toga se i bojim.Grcka je nazaduzenija na Sredozemlju ,mi na Jadranu.

Mitar
Gost
Mitar

Pa e,e.

Send this to a friend