Ekonomija

Opet kasne letovi Montenegro Airlines-a

Let Montenegro Airlinesa za Beograd koji je trebalo da se realizuje sa Aerodroma Podgorica u 7 i 30 odrađen je u 8 i 20 časova i to zbog nepovoljnih vremenskih uslova, saopšteno je iz nacionalne avio kompanije.

U saopštenju dodaju i da je avion za Rim koji je trebalo da poleti u 8 sati poletio  u 9 sati i  5 minuta.

“Naš saobraćaj sa Aerodroma Tivat za sada funkcioniše bez problema i jutarnji let za Beograd realizovan je bez kašnjenja. Jutarnje kašnjenje, uslovljeno vremenskim prilikama, vjerovatno će usloviti određena kašnjenja na letovima koji će se relizovati do kraja dana”, zaključuje se u saopštenju.

Inače, letovi MA su posljednjih dana u fokusu, ali uprava demantuje pojedine navode da kopiloti štrajkuju.

Kopiloti ne štrajkuju ali neće ni da rade

“Dio kopilota Montenegro erlajnza nije stupio u štrajk, već je radni angažman privremeno otkazao iz nama nepoznatih razloga. Menadžment kompanije od letačkog osoblja nije informisan o bilo kakvom štrajku, jer eventualni štrajk podrazumijeva pravovremenu najavu i organizovanje minimuma procesa rada”, kazali su iz Montenegro erlajnza juče za TVCG.

Juče je Montenegro erlajnz imao svega četiri leta, ali će problem nastati danas, kad imaju 26 letova. Problemi su započeli, prema informacijama Pobjede iz više izvora, kada je u srijedu izvršena selektivna isplata zarada, tako da je kopilotima isplaćena oktobarska plata, dok su piloti dobili novembarsku.

Prema saznanjima Pobjede to je bio razlog da se većina kopilota naglo razboljela i nije radila, tako da je od 17 kopilota MA u srijedu letio samo jedan, zbog čega su u srijedu avioni MA sa tivatskog i podgoričkog aerodroma kasnili. Zvanično kopiloti nijesu u štrajku, ali su nezadovoljni zbog selektivnosti prilikom isplata zarada. Jedan pilot i jedan kopilot su se u srijedu javili u ambulantu, jer su imali visoku temperaturu. Zbog selektivnih isplata ostavku je podnio odgovorni rukovodilac (accountable manager) u kompaniji Darko Abramović. Problem kašnjenja letova u srijedu je bio riješen tako što su putnici sa letova MA za Beograd preusmjereni na letove Er Srbije, sa kojom MA ima potpisan kod šer sporazum.

Ako direktor podnese ostavku javiće svima

Izvršni direktor Montenegro erlajnza Zoran Kostić kazao je juče da nije podnio ostavku.

“Nije tačno, nijesam podnio ostavku”, odgovorio je Kostić na pitanje da li je tačno da više nije direktor nacionalne aviokompanije i dodao da su se i drugi mediji interesovali da li je to tačno.

“Evo me na poslu još uvijek živ i zdrav. Ako budem podnio ostavku javiću svima”, poručio je Kostić.

Iz MA su demantovali da je menadžmentu i sekretaricama isplaćena decembarska plata.

Send this to a friend