Ekonomija

Stanić: Opozicija zajedno da traži ocjenu ustavnosti

Socijaldemokratska partija SDP predložiće da poslanici opozicije zajednički podnesu zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata, kao temeljno neustavnog, jer uzima ovlašćenja od predstavničkih organa neposredno izabranih od naroda, saopšteno je iz te stranke.

“Tražićemo poništenje Zakona zbog toga što je jedno od glavnih načela evropske pravne tradicije u ovoj oblasti, ali i pravne tradicije Crne Gore od 1965. do danas, da predstavnici građana uvijek imaju nadležnost da uređuju prostor u kojem žive”, kazao je portparol SDP-a, Mirko Stanić.

On je u saopštenju naveo da je Ustav Crne Gore to pravo “originerno dao Skupštini, a Vlada je imala samo pravo predlaganja takvih akata na državnom, a nikada na lokalnom nivou”.

Prema riječima Stanića, jasno je da svaka autokratija, a pogotovo crnogorska, želi vlasništvo nad partijom pretvoriti u vlasništvo na zemljom svakog građanina Crne Gore.

“Uništili su državnu imovinu i državno zemljište, i sada se nastavak politike pohare želi izvršiti na ličnoj imovini građana Crne Gore”, tvrdi Stanić.

On je kazao da je SDP prije nekoliko godina zaustavio Zakon o eksproprijaciji, koji su tada nazvali zakonom staljinističkog karaktera zbog, kako je naveo, namjere da se uzima imovina građana pod izgovorom vraćanja državnog duga koji su sami napravili, za privatne biznise.

“Sada je izazov pred svim građanama Crne Gore da zajedno odbranimo svetinju lične imovine građana i ono narodne imovine što je preostalo, i zato će SDP inicirati da to bude zajednička opoziciona akcija i akcija onih iz odlazeće vlasti, koji to budu htjeli”, rekao je Stanić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zoran beograd
Gost
Zoran beograd

Ovi rankovi totalno prolupali.

Ljuta
Gost
Ljuta

jad i nevolja od sdp…bolje da udjete svi u skupstinu ili izadjite iz lokalne administracije pa masovnim mirnim demonstracijama dovesti evropu pred svrsen cin…

Send this to a friend