Ekonomija

Opština Bar organizuje takmičenje Ljetnja preduzetnička avantura

Arhiva

Opština Bar organizuje takmičenje za najbolju biznis ideju “Ljetnja preduzetnička avantura” s ciljem podsticanja preduzetničkog duha i osnaživanja mladih za prepoznavanje prilika u svom okruženju i kreiranje korisnih i upotrebljivih rješenja.

Kako je saopšteno iz te Opštine, pravo učešća imaju mladi od 18 do 30 godina, koji se mogu prijavljivati kao pojedinici ili timovi koji broje najviše do pet članova.

“Potrebno je da u video snimku trajanja do tri minuta predstave sebe i svoju ideju, da navedu kako se ta ideja može realizovati, kome će ona koristiti i zašto je treba podržati. Ideja treba da bude primjenjiva u lokalnoj sredini i da rješava neki društveni problem. Prilikom selekcije, biznis ideje iz oblasti inovacija, održivog razvoja i digitalnih tehnologija biti visoko vrednovane”, navode u Opštini Bar.

Video snimci se šalju na e-mail [email protected], a rok za slanje je do 10. avgusta.

“Učesnici takmičenja, uz video snimak, treba da dostave i svoju kratku biografiju. Najbolje biznis ideje biraće se na osnovu mišljenja stručnog žirija i rezultata online glasanja na društvenim mrežama. Tri prvoplasirane ideje će biti nagrađene sa 500, 300, odnosno sa 100 eura”, naglašavaju u Opštini Bar.

Takmičenje za najbolju biznis ideju “Ljetnja preduzetnička avantura” predviđeno je Lokalnim akcionim planom za mlade.

Send this to a friend