Ekonomija

Opština Budva tuži Ministarstvo zbog gradnje u Miločerskom parku

Budva

Odluka glavnog državnog arhitekte Dušana Vuksanovića da se saglasi s gradnjom hotela sa pet zvjezdica u Miločerskom parku izazvala je nezadovoljstvo u Opštini Budva. Iz budvanskog Sekretarijata za zaštitu imovine su za Dan najavili tužbu protiv nadležnog ministarstva Upravnom sudu na rješenje Vuksanovića.

Pomoćnik sekretara Sekretarijata za zaštitu imovine Đorđe Zenović kazao je za Dan da je Vuksanović donio rješenje kojim se saglasio da investitor Adriatik propertis može graditi u Miločerskom parku uprkos deklaraciji i činjenici da se Opština Budva ne slaže s izvođenjem bilo kakvih građevinskih radova u parku. On tvrdi da je Vuksanović izdao rješenje kršeći Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata, koji kaže da se do donošenja državnih smjernica razvoja arhitekture primjenjuju uslovi iz planskog dokumenta u pogledu oblikovanja i materijalizacije objekata.

<<<Zeleno svjetlo za novu Kraljičinu plažu<<<

“Osnovni zadatak državnog arhitekte jeste upravo sprovođenje državnih smjernica razvoja arhitekture u odnosu na zaštitu autentičnosti prostora i identiteta naselja, a ukoliko smjernice nijesu usvojene na Vladi, kao što je to slučaj, onda je Vuksanović morao donijeti rješenje u skladu s planskim dokumentom koji tretira područje parka, a to je Plan posebne namjene za priobalno područje. Tim planom nijesu predviđeni ni približni uslovi za gradnju s kojima se državni arhitekta saglasio. U tom smislu će Sekretarijat za zaštitu imovine, kao organ koji štiti imovinu građana opštine Budva, pripremiti i podnijeti tužbu Upravnom sudu, aunaprijed da Vam kažem da očekujem povoljan ishod, odnosno poništenje rješenja Vuksanovića”, najavio je Zenović.

Poručio je da će iscrpiti sva pravna sredstva u cilju zaštite parka.

“To vam kažem kao funkcioner Opštine Budva, a kao čovjek i neko čiji su korijeni duboko vezani za cjelokupno područje Paštrovića i Budve, obećavam da ću ukoliko pravnu bitku izgubimo, pozvati Budvane da, ako treba, i tijelima odbranimo park”, poručio je on.

Arhitektonske karakteristike idejnog rješenja u skladu sa smjernicama

U Vuksanovićevom rješenju navodi se da su arhitektonske karakteristike predloženog idejnog rješenja u skladu sa smjernicama za arhitektonsko oblikovanje i materijalizaciju objekta u okviru Prostornog plana posebne namjene za obalno područje.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tomos
Gost
Tomos

Ništa se niđe ne bi gradilo da se pita politika a ne struka… Za svaku stvar se može naći 10 ljudi koji su protiv nje…

Devil
Gost
Devil

Ili da se SPC pita najbolje 😂🎃😂

Tomos
Gost
Tomos

SPC se pita i zna za koji dio. A ti idi u katastr da se vjenčaš ako hoćeš…

Devil
Gost
Devil

Eto sam si sve rekao , pita se za taj dio do 80 IQ 😂

Mjau Mjau
Gost
Mjau Mjau

Malo se šegaju čempresi , malo se puca po Sinjajevini ,malo se betoniraju plaže , malo se zida u parkovima..
Sve u interesu nasih studenata , penzionera , mališana , osoba sa posebnim potrebama.
Kakva filantopija.

Pinjata
Gost
Pinjata

“Posebne namjene za obalno područje.” 😂😂

Send this to a friend