Ekonomija

Opština Herceg Novi daje 84.800 eura za tri stana lokalnih službenika

Herceg Novi

Pred odbornicima lokalnog parlamenta u Herceg Novom na sjednici u utorak 24. jula naći će se dva prijedloga odluke kojima se riješava stan za troje službenika i namještenika zaposlenih u organima lokalne uprave, posebnim i stručnim službama.

Kako javlja Radio Jadran, opština bi najprije trebalo da obezbijedi tri stana, dva po 50 i jedan od 45 kvadrata, po cijeni od 640 eura po kvadratu za jedan od 50 i jedan od 45 i 480 eura po kvadratu za drugi površine 50m².

Stanovi su upisani na ime “Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju” DOO Podgorica, kome će iz kase lokalne uprave za ova tri stana biti uplaćeno 84.800 eura.

Staanovi su upisani u List nepokretnosti 1180 KO Podi. Kako je navedeno u predlogu Odluke, nakon što stanovi budu upisani kod Uprave za nekretnine PJ Herceg Novi kao svojina Opštine Herceg Novi, bez tereta i ograničenja, oni će biti ponuđeni lokalnim službenicima i namještenicima na otkup po istoj kupoprodajnoj cijeni po kojoj ih je otkupila Opština.

Pravo da na ovaj način dobije krov nad glavom, prema predloženoj Odluci, ima lokalni službenik i namještenik koji je u radnom odnosu na neodređeno vrijeme, a koji nije riješio stambeno pitanje, pod uslovima da on, njegov bračni drug, osoba sa kojim živi u vanbračnoj zajednici ili član njegovog porodičnog domaćinstva nemaju stan, odnosno porodičnu stambenu zgradu u svojini, susvojini ili zajedničkoj svojini, na području Crne Gore.

Inače, ovom Odlukom bliže se uređuju način, kriterijumi i postupak za kupovinu stanova pod povoljnijim uslovima zaposlenih u organima lokalne uprave i službama Opštine Herceg Novi.

Obrazloženo je da će o rješavanju stambenih potreba odlučivati Komisija za rješavanje stambenih potreba službenika i namještenika, koju čine predsjednik i četiri člana.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Drug tvoj
Gost
Drug tvoj

Bravo!

ldi
Gost
ldi

Kakav hostaolerski naslov. Admine, ne brisi komentar jer su sve rijeci u granicama kulture 🙂

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Звучи фер.

Send this to a friend