Ekonomija

Opština Herceg Novi nastavlja sa obnovom putne infrastrukture

Na zalasku turističke sezone, lokalna uprava nastavlja sa ulaganjem u obnovu putne infrastrukture u Herceg Novom. kako je saopšteno iz ove Opštine, tokom prethodnog vikenda započeti su radovi na asfaltiranju puta u Sutorini, a cijela trasa od 370 metara biće završena do kraja ove sedmice. Vrijednost radova iznosi 30 hiljada eura, a izvodi ih kompanija Fortis mont.

Potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević, kazao je da će biti asfaltiran dio kod Mjesne zajednice Sutorina, kao i ispred škole. Ubrzo će početi i radovi na sanaciji puta u Ratiševini koji je propao prije godinu dana, a za par mjeseci, prema očekivanjima rukovodstva grada, imaćemo kružnu liniju javnog prevoza koja će povezivati Mojdež i Sutorinom sa Igalom i Herceg Novim.

Konjević je najavio i da će uslijediti realizacija ugovorenih radova – sanacija dijela Njegoševe ulice od vile Galeb do Novosadskog i sanacija oštećenja na dionici od tvrđave Forte mare do Vojne bolnice, zatim sanacija i asfaltiranje u dijelu naselja Srbina, od Sikimića kuće do Španjole, kao i asfaltiranje ulice u Kamenarima.

“U narednom periodu ćemo raditi puteve u Servisnoj zoni, već smo u razgovoru sa preduzetnicima koji tamo rade. Radi se o dvije trase, tačnije od restorana Babić do Servisne zone, i od Servisne zone do prodavnice robe za domaćinstvo „Azzurro“, kazao je Konjević i dodao da se među prioritetima nalaze i Ulica Spasića i Mašere, kao i putevi u zaleđu grada.

Po postojećoj dobroj praksi, građani se organizuju, a lokalna samouprava im pomogne finansijski i organizaciono.

Konjević je naglasio i da će tokom narednih dana biti raspisan tender za izvođenje radova na proširenju puta prema Vrbanju, za šta je Agencija za izgradnju i razvoj grada već uradila projekat.

Takođe, igralište na Toploj, koje je velikim dijelom urađeno još prije početka turističke sezone, biće kompletirano u narednih mjesec dana, tribinom, prostorijom za skladištenje opreme i reflektorima.

Biće angažovan i čuvar, kako ne bi dolazilo do demoliranja sportskog mobilijara.

Konjević je najavio i da će igralište na Gomili biti završeno u najskorijem roku, uzimajući u obzir da su radovi na postavljanju podloge i uređivanju zelenila bili pauzirani zbog velikih vrućina.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Goran
Gost
Goran

Kakvi glupi komentari.

Kombinacije
Gost
Kombinacije

Zamazivanje očiju. Umjesto da sav novac ulože u kanalizaciju, rak ranu novskog turizma, ranu koja će nam se vrlo brzo obiti o glavu. Ali, svi političari znaju da ono što se ne vidi i što je skupo ne donosi poene, a asfalt se dobro vidi, a malo košta.

Milan
Gost
Milan

Kako su se namjestili

Marko
Gost
Marko

370 metara 30.000, da rade magistralu puno bi bilo, a ne put 3 metra širine

Send this to a friend