Ekonomija

Opština pokreće kampanju Ulcinj – svijet u malom

Crna Gora kao prva Covid -19 free zemlja u Evropi već intezivno radi na pripremnim aktivnostima za ovogodišnju turističku sezonu koja je uz adekvatnu afirmaciju lokalnih potencijala sasvim obećavajuća. Zato je Opština Ulcinj pokrenula kampanju pod nazivom “Ulcinj – svijet u malom”, kojom žele da taj grad pozicioniraju kao pravu destinaciju za ovu ljetnju sezonu.

“U ovim vremenima kada su kretanje i međunarodni saobraćaj ograničeni, a ujedno i kada se ulažu veliki napori na očuvanju zdravlja stanovištva, idealan je trenutak dati građanima iz zemlje i regiona priliku da otkriju zašto je posljednjih godina Crna Gora među top turističkim destinacijama u svijetu”, saopšteno je iz opštine Ulcinj.

“Još tokom pandemije, vrlo predano smo radili i pripremali se za period koji je upravo došao. U tom smislu, već od danas pokrećemo nacionalnu, ali i regionalne kampanje kojom želimo Ulcinj pozicionirati kao pravu destinaciju za ovu ljetnju sezonu. Riječ je o kampanji pod nazivom Ulcinj – svijet u malom“, izjavio je predsjednik Opštine Loro Nrekić.

Kako je dodao, Ulcinj, kao najudaljeniji primorski grad u Crnoj Gori, je uvijek bio percipiran kao destinacija “na kraju svijeta”, što je često određene prirodne i kulturne resurse stavljalo u zadnji plan.

“Ovom kampanjom upravo želimo pokazati sve one skrivene vrijednosti, bogatu prošlost i prirodnu raznovrsnost koja je usađena u identitet ovog grada a koja potencijalnom gostu može donijeiti iskustvo vrijedno pamćenja. Mnoga od tih iskustava čekaju i dalje da budu oktkrivena, jer je Ulcinj zaista – svijet u malom”, navodi on.

Predsjednik Opštine Ulcinj je apostrofirao da je Ulcinj idealan grad za sve one koji vole aktivan odmor, ali i za one koji traže mir.

Kampanja će biti usmjerena na sva ona tržišta odakle tradicionalno dolazi najveći broj gostiju.

Takođe, biće sagledane i mogućnosti da kampanja bude zastupljena i u druge zemljama sa kojima će Crna Gora imati otvorene granice.

Na taj način opština Ulcinj želi predstaviti njene komparativne prednosti kao raznolike turističke destinacije, jer rijetko koja destinacija se može pohvaliti plažama, te kulturnim i drugim sadržajima kao Ulcinj.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lida
Gost
Lida

Crna gora raj na zemlji,zato nas i mrze.

P Pan
Gost
P Pan

Ko nas to mrzi majke ti..prosvijetli me.

Send this to a friend