Ekonomija

Opštine i njihove firme tokom tri mjeseca za gorivo izdvojile milion eura

Ilustracija

Opštine i opštinske kompanije daju veliki novac za prevoz. Za samo tri mjeseca ove godine potpisali su ugovore za nabavku goriva u vrijednosti od oko milion eura. To se može zaključiti na osnovu dokumentaci je Uprave za javne nabavke. Tako je Opština Mojkovac u junu potpisala ugovor za nabavku bezolovnog benzina i dizel goriva vrijedan 30.071 euro, piše Dan.

Ugovor je potpisan s kompanijom Jugopetrol. Isporuka se vrši na benzinskoj stanici u Mojkovcu. A procijenjena vrijednost tendera bila je 32.000 eura sa PDV-om.

Opština Ulcinj je u maju ove godine realizovala nabavku goriva od 25.335 eura. Ugovor su potpisali s predstavnicima kompanije Kalamper. Prijestonica Cetinje u istom mjesecu kao i Opština Ulcinj ugovorila je nabavku goriva za potrebe javnih službi. Taj ugovor je dobila kompanija Montenegro bonus na iznos od 28.293 eura. I Opština Budva je izabrala odgovarajućeg ponuđača za nabavku nafte i naftnih derivata.

S predstavnicima kompanije Jugopetrol u aprilu su potpisali ugovor vrijedan 32.246 eura. Procijenjena vrijednost te javne nabavke bila je 40.000 eura s uračunatim PDV-om.

Kad su u pitanju opštinske firme, najviše novca za dizel gorivo ove godine izdvojila je kompanija Komunalno Lim iz Bijelog Polja. Procijenjena vrijednost te javne nabavke s uračunatim PDV-om iznosila je 230.000 eura.

Ugovor je potpisan u aprilu s firmom Lukoil Montenegro na isti iznos. I novska Čistoća troši velike količine naftnih derivata. Tako su u aprilu s istom kompanijom Lukoil Montenegro potpisali ugovor o nabavci eurodizela i benzina vrijednog 195.206 eura. Procijenjena vrijednost te nabavke bila je 200.000 eura, s uračunatim PDV-om.

Vodovod i kanalizacija Podgorice izdvojila je 191.485 eura u martu za gorivo koje treba da potroše za period od godinu dana. Ugovor je dobila firma Lukoil Montenegro, a nabavljaće periodično u zavisnosti od potreba naručilaca.

Javno preduzeće Vodovod i kanalizaci ja Ulcinja u maju je nabavilo bezolovni benzin i dizel od 19.845 eura, preko ugovora s kompanijom Kalamper.

U aprilu je preduzeće Vodovod i kanalizacija Bara izdvojilo je 68.570 eura, preko ugovora s kompanijom Kalamper.

I Lokalni putevi Pljevlja opslužili su u maju ove godine vozni park s tečnim gorivom od 100.000 eura, na koliko je zaključen ugovor s firmom Jugopetrol.

Podgorička Agencija za stanovanje s firmom Lukoil Montenegro u istom mjesecu ugovorila je sukcesivnu nabavku, zavisno od svojih potreba, goriva u vrijednosti od 39.900 eura. Planirano je da se gorivo preuzima na pumpnoj stanici odabranog ponuđača, s obzirom na to da naručilac ne raspolaže vlastitim rezervoarima za gorivo.

Send this to a friend