Ekonomija

Orlandić dao otkaz Grahovcu

Orlandić

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić dao je otkaz svom savjetniku Blagoju Grahovcu zbog višemjesečnog odsustva s posla, saznaju Dnevne novine.

U Aerodromima Crne Gore potvrdili su informaciju DN, i saopštili da je Grahovcu, inače penzionisanom generalu, 17. januara ove godine uručeno rješenje o otkazu, te da je razlog njegov nedolazak na posao.

Penzionisanog generala Orlandić je zatekao na poziciji savjetnika izvršnog direktora, na kojoj je bio neprekidno od 13. marta 2007. godine.

Grahovac je u Aerodrome CG došao sa mjesta savjetnika predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića. Prije prelaska kod Ranka bio je predsjednik Upravnog odbora JP Aerodromi Crne Gore i to u periodu od 30. avgusta 2002. do 25. jula 2004. godine. Dan kasnije 26. jula 2004. prelazi u Skupštinu, da bi se nakon nepune tri godine ponovo vratio u kompaniju iz koje je otišao.

Njegov angažman tokom proteklih 11 godina skupo je koštao Aerodrome CG, budući da mu je zarada za savjetnički posao bila više od hiljadu eura mjesečno, odnosno oko 15.000 eura godišnje.

 

Send this to a friend