Ekonomija

Orlandić Nurkoviću: Vjerujem da Vam nije namjera da narušavate imidž Aerodroma

Danilo Orlandić (Foto: CdM)

Izjava ministra saobraćaja i pomorstva Osmana Nurkovića da se JP Aerodromi Crne Gore ne daju u zakup zato što nema novca za njihov razvoj, već zbog toga što to preduzeće nema kvalitetan menadžment koji bi znao da njima upravlja i da ga razvija izazvala je reakciju izvršnog diretora crnogorskih Aerodroma Danila Orlandića. On u izjavi za javnsot dostavljenoj medijima navodi da vjeruje da Nurkoviću nije namjera da narušava imidž JP Aerodroma, i podsjeća da je ovo državno preduzeće posluje više nego uspješno.

Orlandić ističe da vjeruje da Nurkoviću nije namjera da izjavama o Aerodromima Crne Gore narušava imidž ovog preduzeća, posebno u predkoncesionom periodu, za koji se ministar toliko zalaže.

“Investitori koje očekujete treba da znaju da je ovo snažno i visokoprofitno preduzeće najzdravije i najuspješnije u Vašem resoru. Bez namjere da se upuštam u medijsku raspravu, ali zarad javnosti, ukazaću na rezultate koje je postigao “menadžment bez vrlina”. Aerodromi Crne Gore su od početka svog funkcionisanja uplatili državi Crnoj Gori i opštinama Podgorica i Tivat 82 miliona eura”, naveo je Orlandić.

Istakao je da je u odnosu na 2016. godinu 800.000 putnika više, a profit je udvostručen u odnosu na 2017. godinu i iznosi 10 miliona eura prije oporezivanja.

Orlandić podsjeća Nurkovića da je na tivatskom aerodromu ljetos počeo sa radom Terminal 2, kroz koji prolazi toliko putnika da će višemilionska investicija biti isplaćena u narednoj godini.

“Ističem da ćemo na inicijativu ovog menadžmenta napokon riješiti četrdesetogodišnje pitanje noćnih letova na Aerodromu Tivat – nadamo se uspješno. Uspjeli smo da ispregovaramo i uvedemo 35 novih linija, što je od ogromnog značaja za razvoj turizma ove države ali i društva uopšte”, kazao je Orlandić.

Neki od giganata avio industrije u svijetu posluju s crnogorskim aerodromima, poput Lufthansa-e, Turkish Airlines-a, Austrian Airlines-a, LOT-a, kao i tri najveće low cost kompanije u Evropi: Ryanair, Wizzair i Easyjet.

“Podsjetićemo Vas da Odbor direktora ACG bira i razrješava Vlada Crne Gore, na predlog ministra, dakle Vas lično. Pored najvažnijih odluka koje ove tijelo donosi, Odbor bira i razrješava izvršnog direktora i ja lično vjerujem da su članovi Odbora direktora zajedno sa izvršnim menadžmentom opravdali povjerenje koje nam je ukazala ova Vlada. Na kraju, naša je želja da uz iskrenu saradnju budemo kompanija koja ostvaruje rekorde, podiže nivo usluge i broj putnika, uzdiže Crnu Goru kao turističku destinaciju, uredno plaća poreze i doprinose iz sopstvenog poslovanja, a ne na račun građana”, zaključio je Orlandić.

59

avatar
1000
34
25
0
 
57
ooooexpert123pametnikDirektorKosuta
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
oooo
Gost
oooo

Nakon ovakvih komentara obicnog naroda ovaj vise nece davat izjave 🙂 Sta ste to unaprijedili na APG osim sto ste posaadili cvijece. Da nijeste zakrpili rupe na kravu da putnici ne nose kisobrane u zgradi. Da nijeste vratilli radnicima pokradene pare. Imate li sistematizaciju radnih mjesta ili i dalje primate onako ofrlje 200 ljudi u zadnjih god dvije, da nijeste… Više »

expert123
Gost
expert123

Nije tako lako se opredijeliti u ovom pitanju. Vidimo kako je prosla Adrija Ervejz iz Slovenije koja je otisla u stecaj iako je bila u vl;asnistvu Njemaca.Slovenci nisu htjeli da je vjecito finansiraju i zato je tako i zavrsila. Uvijek neki strani vlasnik ili menadzer ima u vidu profit i to mu je glavni motiv.Kad je u pitanju MA podrzavam… Više »

pametnik
Gost
pametnik

Posto si ti neki izvrstan menadzer kitis se milionima prihoda, konkurencija ti je jaka kao da ima na desetine aerodr.odnosno jedan jedini aerodr. i avioni su prinudjeni da na njega slijecu. Osnovac bi se mogao nosti sa tom silnom biznis konkurencijom. Pogledaj kakav tije prilaz aerodromu na nadvoznjaku pri aerodromu ti je otpao asfalt, putnici se lomataju preko njega, ati… Više »

Direktor
Gost
Direktor

Direktor kaze da ce se nova zgrada, tj. Terminal 2 isplatiti ove godine sam od sebe, znaci taj terminal ce samo prihodovati 5 miliona eura??🤣Pa svi znaju koliko je placen taj metalna terminal koji lici na obicni magacin i kakva je pohara tu bila u pitanju.. ko se iole malo razumije u tu materiju shvata da tamo nisu ulozene ni… Više »

Kosuta
Gost
Kosuta

A ti si jado primjer da si se izgubio . Ako je i menandzment ko ti onda je Nurkovic 100 % upravu.
A i Mico nije ok , da “drzi” sina na funkciji o kojoj pojma nema a ml da placamo zbog toga .
E zbog toga smo tu i dje jesmo

Rade
Gost
Rade

Kakve se kod nas odvijaju zamjene teza To je vrh Aerodrome, kapije svoje kuce ocemo da prodamo, a MA cuvamo i filujemo novcem svih gradjana ministar bi zbog ovakvog razmisljanja trebao odmah da podnese ostavku, da ustupi mjesto nekome ko umije da razmislja a ne samo da slusa. MA prodati LOT-u, I kao sto lot-nordica ima ugovore sa svojim maticnim… Više »

Pista
Gost
Pista

Situacija je jasna: vlada zna da je nesposoban,ali ako ga smijeni onda Mićo i Damir imaju većinu u SD da izađu iz Vlade. A sada nije vrijeme za izbore.Tako mali Danjo samo ti cepaj !

Bnjj
Gost
Bnjj

Tragedija od države. Školski primjer loše vođene države kao Latino Američke države bogate resursima a siromašnih građana sa platama 200,300e i masovnim iseljavanjem i stopom nezaposlenosti 15%a realno i preko 25%,pa jedna Rumunija ima 5%nezaposlenih uz stalan rast plata i poboljšanje zivota.

Fandjo
Gost
Fandjo

A objektivno da mu otac nije u vladajucoj stranci 3 deceniji-bi li ikad bio razmatran za neku poziciju? Prica kao da je neki dokazan strucnjak a u sustini familijarno-partijski kadar

Bnjj
Gost
Bnjj

Cenzura na CDM

Bnjj
Gost
Bnjj

Svađaju se budžetski uhljebi dok radnici rade u Cg za 200,300e a cijene rastu.

Marko
Gost
Marko

Frljaju se milionima, dok obični smrtnici čekaju 3 mjeseca na magnetnu rezonancu u kbc koji nema flaster da ti zalijepe vatu kad ti krv izvade.

Prc CG
Gost
Prc CG

Orlandicu,bitno je samo da ti primaš platu pa neka je kompanija u minusu.

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Kad god cujem pricu Orlandica uvijek su u pitanju neki rekordi za koje je naravno on ‘zasluzan’ , mozda bi mu bilo bolje da se prijavi na Olimpijske igre :)))

Hahaah
Gost
Hahaah

Vlada je konacno shvatila da stagnira sa ovakvim kadrovima i da ce putem koncesije drzava imati 1000 x vecu dobit kada na celu ovog preduzeca budu kompetentne osobe, za razliku od trenutne situacije

Mirko
Gost
Mirko

Pa sto se uzme Vlada strani menadzment a ne da daje koncesiju na oba aerodroma. Kako koncesionar radi citamo izvjestaj iz Beograda da je Vansi kao koncesionar ostvario dobit od samo 600 hiljada a dok je bio drzavni 18 puta vecu dobit. Koncesionari zidaju troskove da manje daju drzavi. Tako cemo proci i mi.

Bnjj
Gost
Bnjj

Bitan je menadžment a ne ko je vlasnik kapitala

imalikokuci
Gost
imalikokuci

Nisu shvatili. I dalje angažuje penzionere a mladi odlaze

Kotor ko tor
Gost
Kotor ko tor

OSTADOSE JOS JEDINO
AERODROMI TIVAT
LUKA KOTOR
PRODAJTE SVE COBANI
A MI JESMO PRAVA GOVEDA

Send this to a friend