Ekonomija

Orlandić: Obnova letova početak oporavka regiona od korona-krize

Danilo Orlandić (Foto: CdM)

Nakon pola godine iščekivanja da se situacija sa koronavirusom stabilizuje, a avio-saobraćaj značajno poboljša,
sa velikim zadovoljstvom smo dočekali odluku Nacionalnog koordinacionog tijela o otvaranju granica za naše komšije iz regiona i građane Sjedinjenih Američkih Država, saopštio je danas izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić.

Pandemija je, istakao je, prizemljila vazduhoplovne flote skoro svih svjetskih avio-prevoznika, ostavljajući aerodome praznim.

“Ne postoji javno preduzeće ili dio privrednog sektora niti jedne države koje nije pogođeno krizom, a čiji građani nisu prošli kroz neku vrstu socijalne izolacije ili finansijskih poteškoća. Vjerujem da avio-industrija, brz i frekventan prevoz putnika i robe, predstavlja pogonsko gorivo za ekonomije regiona”, ocijenio je Orlandić.

Posebno ih, rekao je, raduje činjenica da će se obnavljanjem linija sa regionom međuljudske veze osnažiti, nakon izazovnog vremena kroz koje svi prolazimo.

“Bez obzira na veliki uspjeh Aerodroma Crne Gore, rekordne rezultate na svim nivoima i doprinos koje ovo državno preduzeće ima prema budžetu Crne Gore, prethodni mjeseci su pokazali neophodnost avio povezanosti sa regionom, zemljama Evrope i Rusije”, dodao je direktor ACG.

Podsjetio je da je tržište Srbije za njih jedno od najvažnijih, a linija sa Beogradom najfrekventnija za oba nacionalna avio-prevoznika.

“Zajedno sa tržištem Rusije, sa kojim uskoro očekujemo obnavljanje linija, ove dvije zemlje čine oko 45 odsto ukupnog crnogorskog avio-saobraćaja. Zato je otvaranje granica Crne Gore za građane regiona, turiste i dijasporu iz SAD-a velika vijest za sve nas koji smo vezani za avijaciju, za sve privrednike i turističke poslenike”, ocijenio je Orlandić.

“Vjerujem da ćemo sada svi biti još oprezniji i poštovati propisane mjere. Naše vazdušne luke u Podgorici i Tivtu su spremne da pruže najbolju moguću uslugu i sigurnost našim putnicima i avioprevoznicima. Aerodromi Crne Gore žele iskrenu dobrodošlicu građanima Srbije, Albanije, Kosovaa, Sjeverne Makedonije i SAD-a u našu zemlju”, zaključio je Orlandić.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
SlavkoBozidarFandjo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Slavko
Gost
Slavko

Gledajte koga ste glasali narode. Nemate hleba da jedete, a ova neznalica, bez dana radnog staza, ima 3.000 platu.

Bozidar
Gost
Bozidar

Ne bi ste vi meni letjeli za Srbiju.

Fandjo
Gost
Fandjo

Sin od funkcionera koji je postao direktor bez dana staza

Send this to a friend