Ekonomija

Osam radnika Opštine Kolašin vraćeno na posao

Osam radnika kolašinske Opštine, koje je otpustila prethodna vlast, dobili su sudske presude i već danas će biti vraćeni na posao, pa je samim tim trogodišnja agonija bespravno otpuštenih radnika napokon okončana.

Očekuje se da isti epilog bude i za preostalih 14 radnika, koji su takođe otpušteni putem obavještenja, pišu Dnevne novine. Oni su raspoređeni do sistematizacije na radna mjesta na kojima su i bili, jer je prethodna vlast ukinula ta njihova radna mjesta.

Kako je kazao Dragoljub Bukilić, magistar nauka u turizmu, zadovoljan je jer su končano, nakon više od tri godine, radnicima vraćena prava.

“Odlučeno je po odluci presude Upravnog suda i Osnovnog suda iz Kolašina, tako da smo vraćeni na posao. Očekuje se i za ostale radnike ista presuda, jer svakodnevno pomenute presude pristižu. Mi smo sada raspoređeni na posao do sistematizacije, koja je u pripremi, jer je prethodna vlast naša mjesta ukinula. Ja sam raspoređen u Sekretarijat za urbanizam, gdje sam i bio do otkaza. Sistematizacija će biti vrlo brzo, u narednih mjesec-dva”, kazao je Bukilić.

On je istakao da je tri godine bio bez posla, a da je presudu dobio još u februaru, ali da bivša predsjednica opštine Kolašin Željka Vuksanović nije htjela da postupi po toj presudi i nalogu suda za izvršenje, pa je tužilaštvo podiglo tužbu po službenoj dužnosti prema Vuksanović.

“Sadašnji predsjednik kolašinske opštine je ispoštovao pravosnažne presude i osam nas vratio na posao, tako da smo potpuno zadovoljni ishodom postupka”, kazao je Bukilić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Risto
Gost
Risto

Ovo do odluke Vrhovnog suda. A onda opet svi kuci pocijepanih gaca i praznih dzepova.fino ih je dps izigro

Stari
Gost
Stari

Ljudisu poyrebni na ta mjesta i neka ste ih vratili.Primite jos barem 10 tak da narod nedje radi

Boba
Gost
Boba

Ovo je ok, postujem odluku suda i treba kaznjavati nepravdu, ali vjerujte da ima Opstina dje se ne zna ni ko sto radi ni sto radi, ali je Preśednikov pulen sa platne liste.

Raki
Gost
Raki

Zaustaviti jevasluk po opstinama u cg…krivicna prijava predsjednici opstine za nepostovanje sudskih presuda…gdje to ima u svijetu da se ne postuju presude suda

Sule i Bule
Gost
Sule i Bule

Jos kad prime zaostale place….

Send this to a friend