Ekonomija

Oslikana jasna vizija sprovođenja osnovnih razvojnih prioriteta Prijestonice

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, predsjedavao je Trećom sjednicom Senata Prijestonice, na kojoj je usvojen Godišnji program rada za 2019. i na kojoj je ocijenjeno da Program oslikava jasnu viziju sprovođenja osnovnih razvojnih prioriteta Prijestonice.

“Đukanović je istakao da su prioriteti realno sagledani i dobro postavljeni posebno imajući u vidu da se radi o prvoj godini mandata lokalne uprave, te da će i u periodu koji predstoji, biti prilike za dalje unapređenje. Naglasio je da je prioritet rješavanje dugotrajnih problema Prijestonice, poput vodosnabdijevanja, infrastrukture i komunalnog opremanja”, saopšteno je iz Kabineta Đukanovića.

On je istakao i da je Programom, kao i strateškim opredjeljenjem države i lokalne vlasti, kvalitetno i usmjereno tretirano pitanje valorizacije zemljišta bivše kompanije Obod, sa jasnom vizijom za operacionalizaciju tog prostora za otvaranje novih preduzeća, investiranje i zapošljavanje građana Cetinja.

“Članovi Senata su se saglasili da se sprovođenje Programa mora pratiti redovno i posvećeno, jer se radi o zahtjevnoj agendi, koja će doprinijeti daljem razvoju Cetinja. U tom kontekstu, potreban je zajednički rad, lokalne i centralne vlasti, uz objedinjavanje svih administrativnih i naučnih kapaciteta u svrhu realizacije zacrtanih ciljeva”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mario
Gost
Mario

Jedete li cetinjsku cokoladu na pauzi? Ja je obozavam preukusna je a ne deblja se covjek od nje, po kilo cetinjske cokolade mozes dnevno iżes nista se ne poznaje..pravi dijetetski proizvod paket sam narucio kad su je otvorili

Send this to a friend