Ekonomija Prva zvanična posjeta Ambasadora Kine

Ostvarene pretpostavke za veći priliv kineskih turista u Herceg Novi

Ambasador Kine Liu Đin boravio je juče u prvoj zvaničnoj posjeti Opštini Herceg Novi, a predsjednik Opštine Stevan Katić upoznali su ga sa bogatom istorijom grada i njegovim turističkim potencijalima, podsjećajući na velike i značajne investicije koje se realizuju u Herceg Novom.

“Učesnici sastanka istakli su tradicionalno prijateljski odnos dva naroda, te zaključili da su sa sve širom turističkom ponudom ostvarene pretpostavke za veći priliv kineskih turista u Herceg Novi”, saopšteno je iz opštine.

Đin je pohvalio saradnju kineskog grada Hđina i Herceg Novog, koje sporazum o prijateljstvu veže još od prošle godine, uz konstataciju da bi taj model povezivanja lokalnih samouprava trebalo sprovoditi na širem nivou.

“Saradnja Opštine Herceg Novi i grada Hđina na zavidnom je nivou i dobar je primjer međunarodne saradnje lokalnih uprava. Potencijal za povezivanje sa drugim kineskim gradovima koji bi rezultirao još brojnijim dolaskom turista iz te azijske zemlje definitivno postoji i trebalo bi ga razvijati”, čulo se tokom jučerašnje posjete ambasadora Đina Opštini Herceg Novi.

Kao pozitivan primjer istaknuto je i učešće Katića na Forumu gradonačelnika država Centralne i Istočne Evrope, održanom početkom juna ove godine.

Prema riječima ambasadora Đina, Herceg Novi je i više nego dobrodošao na konferencijama koje će biti održane u Kini u narednom periodu, a koje se tiču funkcionisanja lokalnih samouprava, mogućnosti za investiranje i valorizaciju kulturnih i turističkih potencijala.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Svašta
Gost
Svašta

Priliv? Valjda dolazak?

Maksim Gorki
Gost
Maksim Gorki

Polako, Stevane…smanji malo brzinu.

Send this to a friend