Ekonomija

Otkazana Prvomajska protestna šetnja Unije slobodnih sindikata

Generalni sekretar USSCG Srđa Keković

Izvršni odbor Unije slobodnih sindikata Crne Gore danas je saopštio da ih je podgorička policija obavijestila da neće biti omogućena najavljena maršruta Prvomajske protestne šetnje i obraćanje njihovog predstavnika ispred zgrade Vlade, te je šetnja otkazana.

“Prvi put od tradicionalnog organizovanja ove manifestacije obesmišljen je smisao Prvomajske protestne šetnje koja, pored očuvanja tradicije i slanja poruka o nužnosti radničke borbe i solidarnosti koju nosi Prvi maj za sve radnike širom planete, podrazumijeva poruku koju šaljemo Vladi Crne Gore o aktuelnom trenutku u našoj zemlji i očekivanju zaposlenih i građana”, saopštili su iz Izvršnog odbora USSCG.

Oni su izrazili revolt protiv, kako su kazali, neprimjerenog odnosa nadležnih prema USSCG, kao odgovornom socijalnom partneru, posebno imajući u vidu aktuelnu socijalnu i političku situaciju u zemlji.

<<<Uprava policije: Nijesmo zabranili Prvomajsku protestnu šetnju<<<

Ipak, iz Uprave policije su to demantovali.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Duda
Gost
Duda

Koji je ovo prevarant
Tri stana i troje kola
Malo li je

MC
Gost
MC

Dogovor sa politicarima radi mira u kuci i ocuvanje njihovih polozaja.Orvel sve kontrolise.Ovaj sindikat stiti svoje privatne interese a ne radnika ove zemlje

Spartak
Gost
Spartak

Sledeći put, kad budeš na sastanak o povećanju plate sa vladom i poslodavcima, ti i tvoj sindikat, nemoj da si dopuštio da ovaj ojađeni radnik, primi koji euro više. Glasaj namjerno protiv. Stalo te. Veliki si ti borac za radnika, kad bi imao kad. Mora se prvo na sebe poraditi.

HN-CG
Gost
HN-CG

Ma ko ce setat,kisa sutra.

Ranko
Gost
Ranko

Xaxaxa, CG sindikati… Gola opasnost!

Bnjj
Gost
Bnjj

CG je plemenska država u kojoj nema sindikata nego ko koga prevari

Ljuma
Gost
Ljuma

I kekovivu odmah odustaje,jer mu inače nije niti stalo.

Nemirko
Gost
Nemirko

Postoji podjela na siromasne i bogate. Sve ostale podjele su bzv…

anoniman
Gost
anoniman

a i nema ko da seta jer narod vise voli za prvomajske praznike da piknikuje i rostilja nego da trazi svoja radnicke prava cast izuzecima ali tako dok jedni piknikuju rostiljaju dobar dio radnika ce raditi obicajeni radnim vremeno

CT-LSCG
Gost
CT-LSCG

Harizmatični lider sindikata🤣Aooh meni.

Hrcak
Gost
Hrcak

Taman tako. Da će se više mać ovaj Keković i onaj Pavićević što je predsjednik sindikata prosvjete evo 30. godina,lijepo mi nije dobro kad ih vidim..

Nick
Gost
Nick

U Cg treba smijeniti svakoga ko je na bilo kakvoj liderskoj poziciji. Bruka.

Send this to a friend