Ekonomija

Otvoren Studentski ekonomski forum: Izazovi javnog i privatnog sektora u Crnoj Gori

Studentski ekonomski forum/ Foto: UCG

Tradicionalni Studentski ekonomski forum u organizaciji Saveza i Vijeća studenata Ekonomskog fakulteta otvoren je danas prvom panel diskusijom. Tema ovogodišnjeg Foruma, koji je svečano otvorio dekan Nikola Milović, je Ekonomski izazovi javnog i privatnog sektora u Crnoj Gori, saopšteno je sa Univerziteta Crne Gore (UCG)

Kako su naveli, Milović je izrazio zadovoljstvo zbog uloge domaćina i gosta na događaju koji organizuju studenti, i istakao da je Ekonomski fakultet oduvijek podržavao inicijative studenata.

“Dragi studenti, čestitam vam na izboru teme, jer se ona u osnovi tiče vaše budućnosti i prilika za zapošljavanje u ovom izazovnom trenutku koji nam diktira pandemija Kovid 19. Zato sam uvjeren u to da ćete tokom dvodnevnog trajanja Foruma od relevantnih učesnika dobiti informacije o trenutnoj situaciji u javnom i privatnom sektoru u našoj državi, ali i prognoze i preporuke za naredni period“, kazao je Milović.

Milović je rekao da sve što se radi ima jedinstven cilj, kako navodi”vrijednost diplome Ekonomskog fakulteta na tržištu rada, mjerenu brzinom zapošljavanja naših studenata i rezultatima koje postižu kod svojih poslodavaca”.

„Jedan od strateških pravaca razvoja Ekonomskog fakulteta je uspostavljanje bliske saradnje sa domaćom privredom i javnim sektorom. To je veliki prostor za ostvarenje sinergetskih efekata svih zainteresovanih strana – studenti stiču praktična znanja, čime se podstiču preduzetništvo i inovativnost, privredni subjekti dobijaju odgovarajući stručni kadar, fakultet unapređuje svoje kurikulume u skladu sa potrebama savremenog društva znanja i ekonomije”, ocijenio je on.

U kontinuitetu širimo našu mrežu kontakata sa predstavnicima javnog sektora, biznis zajednice i strukovnih udruženja, navodi Milović, u cilju boljeg oblikovanja profila budućeg ekonomiste.

“Osim toga, važan pravac razvoja Ekonomskog fakulteta je i njegova internacionalizacija, zbog čega su svi naši napori usmjereni ka umrežavanju sa uspješnim evropskim i svjetskim fakultetima u cilju povećanja vidljivosti na međunarodnoj mapi obrazovnih institucija”, zaključio je Milović.

Napominju, Studentski Ekonomski forum trajaće dva dana.

“Prvog dana na panel diskusiji govornici su bili guverner Centralne banke Crne Gore dr Radoje Žugić i profesorica Ekonomskog fakulteta prof. dr Gordana Đurović koji su studentima odgovorili na brojna pitanja”, navedeno je u saopštenju.

Na drugoj panel diskusiji koja će biti održana 15. decembra u 11h, napominju sa UCG, govornici će biti: Ana Kentera, izvršna direktorica Alter Modus-a, Goran Đurović izvršni direktor kompanije Cerovo i Ljilja Pižurica izvršna direktorica kompanije Neregelia.

Send this to a friend