Ekonomija

Otvorena nova Facebook stranica CIPS-a

Kroz projekat za lakši pristup mladih informacijama sa tržišta rada, otvorena je nova Facebook stranica Centra za informisanje i profesionalno savjetovanje CIPS-a.

Stranica je urađena i predstavljena tokom desetodnevne obuke, koja se organizovana i realizovana u julu, avgustu i septembru ove godine, u Podgorici.

Projekat finansijski podržava UNDP. Kako bi mladima, na što bolji način, predstavili rad Zavoda za zapošljavanje i CIPS-a, UNDP je angažovao NVO Digitalizuj.me da bi se sprovelo rebrendiranje, otvorila Facebook stranica i napravila komunikaciona strategija vođenja društvenih mreža CIPS-a.

Stručni tim iz NVO Digitalizuj.me obučava savjetnike za profesionalnu orijentaciju, zaposlene u ZZZCG o značaju, ciljevima, načinu organizacije i strategiji nastupa na društvenim mrežama. U korak sa savremenim tehnologijama, kroz Facebook stranicu, informisanje i komunikacijama sa građanima biće pristupačnije i jednostavnije.

Djeca, mladi i njihovi roditelji, kroz Facebook stranicu, sada se mogu informisati o mogućnostima zapošljavanja, stanju na tržištu rada i potencijalnim poslodavcima, obrazovnim programima za srednje škole i zahtjevima za upis, zanimanjima i njihovim zahtjevima, ali i o usklađenosti ličnih karakteristika sa tim zahtjevima.

Takođe, u CIPS-u se možete informisati i o učeničkim i studentskim domovima, mogućnostima obrazovanja, stipendiranja, zapošljavanja, te dobiti i stručnu pomoć u izradi molbe i radne biografije.

U CIPS-u su angažovani savjetnici za profesionalnu orijentaciju koji pružaju stručnu pomoć kroz profesionalno savjetovanje, procjenu ličnih i profesionalnih karakteristika, kao što su interesovanja, potrebe, sposobnosti i vještine i druge usluge relevantne za donošenje odluka o daljem razvoju karijere mladih. Ove usluge svima su dostupne.

Send this to a friend