Ekonomija

Otvorena zimska sezona na Vučju

Zimska turistička sezona zvanično je danas otvorena i na Ski centru Vučje kod Nikšića. Od ove godine, jedna od novina u ski centru Vučje je ponuda domaćih proizvoda sa porodične farme, koji se pripremaju na Vučju, domaća pršuta, domaće kobasice, sirevi i slično.

“Posebno je zadovoljstvo što i vremenske prilike ove godine idu na ruku zimskim centrima. Ono što će zaista biti kvalitet i benefit više, kada govorimo o ovoj ponudi, to su domaći ukusi sa Vučja.Ski centar Vučje i ono što se proizvodi na Vučju će kroz kanale distribucije kao što je ovaj restoran, kao što je Onogošt, doći na trpeze, doći do svih onih gostiju koji borave prvo u ovim objektima, a onda i šire”, kazala je Zeljka Radak Kukavičić direktorica NTO.

Državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Damir Davidović je rekao da sa aspekta politike Ministarstva u narednoj godini, povezivanje poljoprivrede i turizma je nešto čemu će se dati poseban prioritet.

“Sezona u Crnoj Gori je do sad jasno vezivana za primorje, za sunce i more a sada se na sjeveru traži smještajna jedinica više zbog velikog interesovanja koje postoji”, dodao je Davidović.

Opština Nikšić je tokom prošle godine zajedno sa Direkcijom za saobraćaj uspjela da završi vještačku akumulaciju, koja se nalazi blizu staze, izjavio je predsjednik Opštine Nikšić .

“Vještačka akumulacijua je na površini od jednog hektra i ima sigurno oko30 hiljada litara vode, koja će biti neophodna za osvježavanje u narednoj zimskoj sezoni, gdje bi gospoda Jovovići trebali da nabave osvježivače za snijeg i nadam se da će to zajedno sa Ministarstvom turizma i NTO organizovati, jer je to zaista neophodno, naglasio je gradonacelnik Niksiča.
Od kako je zaokružena vlasnička struktura na Vučju se mnogo uradilo. Svake godine bilježimo porast broja posjetilaca, pa to očekujemo i ove godine jer Vučje je jedan specifičan ski centar koji nudi toplinu”, kazala je Slavica Grgurević iz TO Nikšić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bebin sendvicar
Gost
Bebin sendvicar

Gospoda Jovovici su stvarno gospoda. Hotel Onogost ih je kostao 80 eura Po kvadratu

Ljubo
Gost
Ljubo

OVO JE ZA SPECIJALNO TUZILASTVO

Marko Pg
Gost
Marko Pg

Svaka cast na uspjesima. Samo tako nastavite. Cestitam i nadam se uspjesnoj zimskoj sezoni.

xyz
Gost
xyz

Nevjerovatno! Opština Nikšić pomaže privatniku, pravi mu jezero, za ski centar koji je dobio skoro džabe!

piko
Gost
piko

trebali ste im kupiti i tu aparaturu za snijeg…sramota da pomazete privatnike i falite se njihovim uspjesima a ovamo sirotinja i bolesnu djecu lijecimo porukama

Send this to a friend