Ekonomija

Otvoreno etno selo na Njegušima, zaposleno već 32 radnika

Na Njegušima, u mjestu Krstac danas je otvoreno etno selo „Sveti Georgije“, u kom je već zaposleno 32 radnika.

Etno selo svečano su otvorili potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović i gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan.

Kako je najavljeno, planirano je upošljavanje još desetak radnika, do 43.

Ovo turističko naselje ima smještajne kapacitete u okviru 15 bungalova i dva apartmana, sa brojnim pratećim i ekskluzivnim sadržajima za odmor i rekreaciju.

U izgradnju kompleksa investirano je oko 7,5 miliona eura.

“Ponosni smo što je Crna Gora sve češća adresa ostvarenja preduzetničkih vizija u brojnim oblastima, koje realizuju i domaći i strani preduzetnici. Njeguši su oduvijek bili simbol našeg državnog, istorijskog, slobodarskog i kulturnog identiteta, vrijednosti i trajanja”, kazao je Simović.

On je siguran da ćeovaj kompleks svojim uspješnim radom doprinositi daljim iskoracima i rezultatima i lokalne i crnogorske ekonomije.

“Siguran sam da će zaposleni u njemu vrijedno raditi i biti motivisani za takav rad, da će se obezbijediti društveno odgovoran i partnerski odnos sa lokalnom zajednicom i da će se uspostaviti obostrano korisna saradnja sa domaćim proizvođačima hrane”, poručio je on.

Prema riječima gradonačelnika Kašćelana, otvaranjem ovog kompleksa se slavi neimarstvo i poslovni uspjeh investitora, njihovih saradnika i lokalne zajednice, a posebno sugrađana koji rješavaju jedno od najvažnijih životnih pitanja – zaposlenje.

„Za mene je to, u ovom trenutku, prvi veliki uspjeh ovog projekta, jer znam da će oni drugi, veliki, tek uslijediti. Zato, nemojte mi zamjeriti što ću prvo zaposlenima u Etno selu „Sveti Georgije“ čestitati početak rada i što ću biti slobodan da im poručim da budu vrijedni, poslovni, uslužni kako to i dolikuje onima koji rade u ugostiteljstvu i turizmu”, zaključio je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sjeverna Koreja
Gost
Sjeverna Koreja

Evo je etno selo kao sto je i Las Vegas.

Komšinica
Gost
Komšinica

Izgleda da ovo radi na principu samoupravljanja!?

nenad mne
Gost
nenad mne

Zdravo bili,neka se radi no ne viđu što je ođe “etno”-možda hrana?

vaše ime
Gost
vaše ime

a viđi Bogdanovića, đe čuje da se ko lentrava – trči da kamera i njega uvati

Njeguš
Gost
Njeguš

Neka je sa srećom! Ali, malo mi je čudno da nema domaćina da dočeka goste?

Velimirvelimir
Gost
Velimirvelimir

OVO JE PRELIJEPO!
BLAGO TOME KO JE VLASNIK OVOGA RAJA!

Djuro
Gost
Djuro

Blago Bogami, jer se nije mnogo oznojio kad je ovo sticao.
A sto ne rekose ko je vlasnik !?! Ali stvarni !

Send this to a friend