Ekonomija

Ovako će izgledati Centar za posjetioce na Bistrici

Uprava javnih radova potpisala je Ugovor o izradi glavnog projekta, izgradnji i opremanju objekta Centra za posjetioce na obali rijeke Bistrice u Bijelom Polju, po sistemu “projektuj i izgradi“, u okviru projekta valorizacije Đalovića pećine.

Vrijednost ove investicije, koju će iz kapitalnog budžeta finansirati Vlada Crne Gore, iznosi 893 hiljade eura, a posao je u postupku javne nabavke dodijeljen podgoričkom preduzeću Permonte. Rok za izradu glavnog projekta je 90 dana od potpisivanja ugovora, a za završetak građevinskih radova 240 dana od uvođenja izvođača u posao.

“Centar za posjetioce sa pratećim sadržajima i parkingom dio je projekta valorizacije Đalovića pećine, jednog od najvećih građevinskih poduhvata u oblasti turizma u Crnoj Gori, vrijednog oko 18 miliona eura.  Planiran je na lokaciji površine 12 hiljada metara kvadratnih, a sam objekat će se prostirati na 500 kvadrata. Sadržaće restoran, info-pult sa suvenirnicom, muzejsko-izložbeni prostor, salu za prezentacije, ambulantu, servis za izdavanje opreme, kao i administrativni blok za zaposlene”, saopšteno je iz Vlade.

Objekat će se nalaziti pored puta od naselja Bistrica prema Manastiru Podvrh, čija je izgradnja u toku, a planiran je tako da bude usklađen sa prirodnim okruženjem.

“Pored njega biće izgrađen parking sa 42 mjesta za automobile, kao i posebnim mjestima za automobile, motocikle, bicikle, kao i za potrebe lica smanjenje pokretljivosti. Predviđen je i prostor za avanturistički park i šetalište uz rijeku, koje će biti spojeno sa novim mostom na Bistrici. Za potrebe izgradnje vizitoring centra planirana je regulacija rijeke Bistrice”, ističu u Vladi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
arhitekta
Gost
arhitekta

Vrijednost ove investicije je prekrizana 0. Steta za Bistricu.

Send this to a friend