Ekonomija

Ove godine na Žabljaku grade hotele i poboljšavaju infrastrukturu

Ova godina na Žabljaku će definitivno biti godina krupnih investicija i kapitalnih projekata. Aktivnosti će biti podržane, kako kroz kapitalni budžet države, tako i kroz budžet opštine, ali i kroz privatnu inicijativu, kazao je Pobjedi predsjednik te opštine Veselin Vukićević.

Kako je kazao, zadovoljan je što će hotelski brend, kakav je Adriatik propertiz, u ovoj godini početi gradnju luksuznog hotelskog kompleksa, na lokaciji sadašnjeg hotela “Durmitor”.

“Procijenjena vrijednost ove investicije iznosi 10 miliona eura. Takođe, očekuje se i završetak izgradnje apart hotela na potezu prema Crnom jezeru, ukupne vrijednosti oko 1.800.000 eura, što će biti novina u turističkoj ponudi Žabljaka. Hotel Razvršje u centru grada, kapaciteta 170 ležajeva, prema najavama, biće završen do kraja godine. Vrijednost radova procjenjuje se na više od 5.000.000 eura. Biće nastavljeni radovi i na hotelu u Njegoševoj ulici, ka Crnom jezeru. Takođe, prema najavama investitora, u ovoj godini počeće i radovi na rekonstrukciji hotela Jezera”, kazao je Vukićević.

Veliku pažnju, kao i prethodnih godina, kako dodaje, posvetiće i infrastrukturnim projektima.

“Opština je opredijelila 150.000 eura za izgradnju trotoara i rasvjete na pravcu Vlajkova krivina-Usijek. Takođe, u saradnji sa Direkcijom javnih radova riješiće sejedan od gorućih problema Žabljaka-izgradnja parking prostora od mosta kod hotela “Durmitor” do rampe na ulazu u Nacionalni park. Vrijednost ove investicije je oko 150.000 eura” kazao je, dodajući da će Direkcija javnih radova raditi na izmještanju dionice puta Žabljak-Trepča.

Između ostalog, u ovoj godini biće izgrađen teren za male sportove, vrijednosti 95.000 eura, za izgradnju kanalizacije lokalnim budžetom predviđeno je 200.000 eura, a vrijednost prve faze projekta rekonstrukcije vodovodnog sistema i dovođenja vode za osnježavanje sa Modrog jezera na Savin kuk je 3.200.000 eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Darko
Gost
Darko

Milo Kralju pomagaj Vesko Nam unisti ulicu.

Darko
Gost
Darko

Milo Kralju ponovo Nam Vesko Nam unisti ulicu.

Enee
Gost
Enee

Usvojite te detaljne planove više. Grad nema dovoljnu kolicinu vode ustvari vodovod je kap na kap o ostaloj infrastrukturi da ne govorimo. A kadar misaona imenica. Investitoru dati maksimalne privilegije i paziti ka malo vode na dlanu. Morace svu radnu snagu da trazi sa strane.

nikola
Gost
nikola

Da zna milo sta radi Vesko ujutru bi ga smijenio a gradjanima otvorio ulicu Svetoga Save.

Vesko
Gost
Vesko

Mozemi se zatvoricu koju god ocu !!!

Dejan ljubav 💶
Gost
Dejan ljubav 💶

Nisi treba zatvarat.

Dejan ljubav 💶
Gost
Dejan ljubav 💶

Muka me uhvatila pod volat glad.

joko
Gost
joko

APRIIILLLLILLLLILLLIIII
Što se palite?

Dejan ljubav 💶
Gost
Dejan ljubav 💶

Napred zabljacani napravite male alpe od zabjlaka.trebali ste ic malo na alpe da proverite evropski rad zimske idile.

Ve$a
Gost
Ve$a

A ti im Zeco kazi! Hahahahhaa!

Peđa Bojović
Gost
Peđa Bojović

Ulica Svetog Save je zatvorena ispod moje kuće. Lično sam molio Gradonačelnika da ne prave sprdnju sa nama gradjanima, prikupljao peticiju da se stane sa ovim nedjelom. Potpisali su je skoro svi gradjani naselja. Gradonačelnik se oglušio o sve naše molbe i zahtjeve. Da bi se jednom investitoru prodala parcela od 700 kvadrata državne zemlje svim stanovnicima nasalja u ulici… Više »

Ledja
Gost
Ledja

Neseri obrisi sline.

Vasi Budvani
Gost
Vasi Budvani

Gradonacelnice iskoristite autoritet I spasite ulicu. Naljepsa ulica sa naljepsim imenom. Svetosavska

Milena
Gost
Milena

Zabljacani se I onako iseljavaju , Stace kad moraju jos kad I’m ulicu zatvore I vracu ih Na nivo seoskih puteva iz 1980god kada se nije cistilo.

Porodica Popovi
Gost
Porodica Popovi

Dali je ovo najgora stvar sto je uradila lokalna zajednica, zatvorili su najstariju I najljepsu ulicu u Zabljaku. Godinama dolazimoa Na Zabljak I ljeti I zimi Tom ulicom koja je zatvorena jednim ruglom od betona, setali smo prema Savinom kuku a sada se grozimo kad to vidimo. Dje ste sad zabljacani.

Ve$a
Gost
Ve$a

Ja ne znam o cemu vi ljudi pricate?! Boravim licno za Zabljak jedanput zimi i ljeti takodje! Grad se toliko izgradio i novog uradilo! Vi kao ne zelite to?! A da nije, da je ostao selo ka u vrijeme vladavine zloglasne opozicije to bi bilo super! I nije tacno da nisu sacuvane zelene povrsine i da se sve betoniralo, bas… Više »

Sasa
Gost
Sasa

Vesko potpisi se nekrij se iza lsznih imena , pusti vlast pusti opoziciju neunistavaj zabljak

Ve$a
Gost
Ve$a

Ne avetaj casti ti! Znamo odlicno cij je nivo sakrivanje iza laznih imena, placeni komentari u namjestene afere! Ja sam obican covjek, rekog da ne zivim na Zabljak vec gostujem godinama i uvijek se prijatno osjecam i prelijepo mi je. Ne poznajem gradonacelnika, cuo sam samo da je iz vladajuce strukture i zelim mu da istraje i uspije za boljitak… Više »

Sasa
Gost
Sasa

Vesko nekrij se nekoristi druga imena nije pitanje koje Na vlasti nego da radi za dobrobit Zabljaka. I ti si bio ajtivista narodne stranke Kilibardine pa u Dps

Ve$a
Gost
Ve$a

Covjece, lijeci se, nije ti dobro ocigledno!

Tak tak
Gost
Tak tak

Sada Vam zatvaraju Miki I taj put pored zgrade pa ulaz I izlaz iz ulice Na Vlajkovu krivinu. … 🙂

Ve$a
Gost
Ve$a

A ti znas dje se sta na Zabljak zatvara i kako?!
Koliko agresivno glupih a zluradih ljudi, ovo je nevjerovatno! Nego ste placeni za komentare 100%

Tak tak
Gost
Tak tak

Jel ovo gradonacelnik odgovara sramota za njega.

Ve$a
Gost
Ve$a

Wauuu kako si komican pa sta pricas buhahahaha! Igras li se to sa djecom usput pisete komentare zajedno hahahahhahaa!!! Kukuu sta je s narodom brateee?!

Miki
Gost
Miki

Ocete li zatvoriti jos koju ulicu kao stoste glavnu ul S.V Save , nelegalno postavili trafostanicu Na sred ulice koja je u vlasnistvu Drzave a ne opstine. Radite li opet izmjene detaljnog plana da bi ucrtali krijuci od mjestana nekom sto je nelegalno.

marica
Gost
marica

ka svake godine obecavaju nista ne rade,okolina Zabljaka nema vode stalno nestaje usred sezone,a da ne pricamo o osvetljenju ulica.Treba ih malo poslat u Austriju ili Sloveniju da nesto vide. Mozda nam se poboljsa kultura zivljenja

Ve$a
Gost
Ve$a

Kakve neistine pricas! Nerealno koliko si zlurada! Sigurno si kukavica iz demokrata koja se krije po obicaju iza laznih nickova! Usput, kazi tati da plati vodu, niste je placali otkad si se rodila!

marica
Gost
marica

Presjednice jel to sve sto imate da kazete za ovako stanje u Zabljaku

Ve$a
Gost
Ve$a

Hahaha, jako komicno! Nivo osnovne skole, aj zdravo jadna nebila!

Send this to a friend