Ekonomija

Ove zime, biraj Srbiju

Kopaonik, aktivni odmor, zima, sneg, Foto: Miloš Milenković

SKI CENTRI SRBIJE

Ski centri u Srbiji osim prostranih, dobro pripremljenih staza koje prolaze kroz divlju prirodu, nude i dobru zabavu u kafićima i restoranima duž staza. Poslije aktivnog dana, odmor možete pronaći u wellness i spa centrima kojih je sve više na popularnim destinacijama.

Kopaonik zima, Foto: Andrej Nihil
Kopaonik zima, Foto: Andrej Nihil

Ski centri Srbije razvijaju se oprezno i strateški. Potpuno modernizovan Kopaonik, preuzima primat na Balkanu, Tornik se oslanja na ponudu Zlatibora, Stara planina je sve više u fokusu turista iz zemlje i okruženja. Postoje i manji skijaški centri kao što su Divčibare, Zlatar, Golija, Goč, koji nude zadovoljstvo rekreativnog skijanja.

Skijaške staze pružaju šansu i početnicima i vrhunskim skijašima, pogodne su za snowboard, motorne sanke, noćno skijanje.

Dragan Bosnić skijaš na bordu
Dragan Bosnić skijaš na bordu

KOPAONIK sa skoro 200 sunčanih dana i 160 dana pod sniježnim pokrivačem tokom godine, zaslužuje svoje drugo ime „Sunčana planina”. Najveći je ski centar u Srbiji, sa oko 64km staza za alpsko i nordijsko skijanje svih kategorija skijaša. Za ljubitelje noćnog skijanja osvijetljene su tri staze. Кopaonik je bogatiji i za gondolu koja povezuje naselje Brzeće sa centrom Кopaonika. Adrenalinski sadržaji bob na šinama, zip-line, Avantura park i tubing predstavljaju vid zabave na Kopaoniku tokom cijele godine.

Kopaonik zima, Foto: Andrej Nihil
Kopaonik zima, Foto: Andrej Nihil

ZLATIBOR se smatra vazdušnom banjom, a i omiljenim odredištem turista. Od centra Zlatibora do Skijališta Tornik, može se dovesti i najdužom panoramskom gondolom na svijetu. Bogati sadržaji osmišljeni su i za najmlađe i za ljubitelje adrenalinskih atrakcija: vožnja bobom na šinama, tjubing stazom, panoramsko razgledanje gondolom, Dino i avantura park.

Zlatibor zima, Foto: Stefan Kondci
Zlatibor zima, Foto: Stefan Kondci

STARA PLANINA postaje jedan od najvećih skijaških centara u Srbiji, posebno namenjen ljubiteljima kvalitetnog skijanja. Na lokaciji Jabučko ravnište nalazi se gondola koja prevozi skijaše od hotela „Stara planina“, u dalji sistem žičara i staza. Tu su i dječiji park i ski škola.

TARA ušuškana u četinarske šume, nudi bezbroj mogućnosti za uživanje u prirodi i aktivnostima tokom zime. Ukoliko ste ljubitelj šetnje, možete posjetiti neke od brojnih vidikovaca, po kojima je ova planina poznata. Za ljubitelje skijanja postoji nekoliko uređenih staza za rekreativno skijanje, kao i mogućnost iznajmljivanja opreme.

Zimska bajka Tara, Foto: Miloš Karaklić
Zimska bajka Tara, Foto: Miloš Karaklić

DIVČIBARE ima blagu klimu, zbog čega okolne visove i blage prevoje snijeg godišnje prekriva tri do četiri meseca. Zbog svoje blizine velikim gradovima, Divčibare je podjednako privlačno i ljeti i zimi, a takođe idealna je destinacija za jednodnevna i vikend skijanja. Na Ski stazi Crn vrh se nalazi ski rental, škola skijanja i kafe bar na otvorenom. Staza je srednje težine, ubraja se u grupu ski staza crvene kategorije i odgovara vještijim skijašima. Ski staza Centar proteže se u dužini od oko 600 metara. Na stazi postoji ski lift tipa tanjir, ski škola, a moguće je i iznajmljivanje ski opreme.

Kopaonik, aktivni odmor, Foto: Milenković
Kopaonik, aktivni odmor, Foto: Milenković

Posjetite naše ski centre u prirodi pune avanture i zabave.

www.serbia.travel
www.skijalistasrbije.rs

Logo TO Srbija
Logo TO Srbija
Send this to a friend