Ekonomija

Ovo su cijene putarine za sve poddionice auto-puta

Foto: CdM
Foto: CdM

U Službenom listu Crne Gore objavljena je Odluka o visini i načinu plaćanja putarine za sve poddionice na dionici autoputa od Zlatice do Mateševa i za sve kategorije vozila. U cijene je uračunat PDV.

Za motocikle, motorne tricikle i četvorocikle putarina od petlje na Zlastice do petlje na Pelevom Brijegu iznosi 50 centi, od Zlatice do Veruše jedan euro, a do Mateševa 1,5 eura. Cijene važe i između poddionica, tako da je od Pelevog Brijega do Veruše 50 centi, a od Veruše do Mateševa isto pedeset centi.

Za putničke automobile, tj. motorna vozila sa dvije osovine i visine jednake ili manje od 1,3 m, mjereno kod prve osovine i za motorna vozila sa dvije osovine i ukupne visine jednake ili manje od 1,9 m, a čija najveća dozvoljena masa ne prelazi 3.500 kg, cijena putarine od Zlatice do Pelevog Brijega iznosi 1,5 eura, od Zlatice do Veruše dva eura, a do Mateševa 3,5 eura. Od petlje na Pelevom Brijegu do silaza na Veruši je 50 centi, a od Mateševa do Veruše 1,5 eura.

Dalje se navodi da za manje kamione i minibuse – motorna vozila sa tri ili više osovina, visine jednake ili manje od 1,3 m mjereno kod prve; motorna vozila sa tri ili više osovina, visine jednake ili manje od 1,9 m, a čija najveća dozvoljena masa ne prelazi 3.500 kg; motorna vozila sa dvije osovine i visine veće od 1,9 m, a čija najveća dozvoljena masa ne prelazi 3.500 kg, cijena putarine od Zlatice do Pelevog Brijega iznosiće 2,5 eura, od Zlatice do Veruše 3,5 eura a do Mateševa šest eura. Takođe između dionica postoje cijene pa je od Pelevog Brijega do Veruše jedan euro, od Veruše do Mateševa 2,5 eura.

“Za veće kamione i autobuse – motorna vozila sa dvije ili tri osovine, visine veće od 1,3 m mjereno kod prve osovine, a čija najveća dozvoljena masa prelazi 3.500 kg i motorna vozila sa dvije osovine, visine veće od 1,9 m, a čija najveća dozvoljena masa ne prelazi 3.500 kg sa priključnim vozilom, cijena od Zlatice do Pelevog Brijega je 4,5 eura, od Zlatice do Veruše šest eura a do Mateševa 10,5 eura. Između poddionica, od Pelevog Brijega do Veruše je jedan i po euro, od Veruše do Matešava 4,5 eura”, piše u Službenom listu.

Za najveće kamione – motorna vozila sa četiri ili više osovina, visine veće od 1,3 m mjereno kod prve osovine, a čija najveća dozvoljena masa prelazi 3.500 kg, cijena putarine od Zlatice do Pelevog Brijega iznosi sedam eura, od Zlatice do Veruše deset eura, a do Mateševa 17 eura. Od Pelevog Brijega do Veruše je tri eura, do Veruše do Mateševa 10 eura.

Naplatu je moguće obaviti gotovinski, bankovnim karticama, po sistemu pretplatnih Smart kartica ili preko elektronskog uređaja.

Ova odluka stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom listu Crne Gore.

21

avatar
1000
18
3
0
 
19
RONALDORozajKenangretvaSaša
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
RONALDO
Gost
RONALDO

A pošto je ako idem karivolicom?

Rozaj
Gost
Rozaj

Cijene su tu, samo jos da pustite auto put u upotrebu

Kenan
Gost
Kenan

Zivim u NL I mislim da nije posteno da domace stanovnistvo placa isto ko I ja Koji prodjem par puta godisnje, za nas iz dijaspore I turiste treba biti veca cijena

Saša
Gost
Saša

Daj nove cijene, poskupjelo gorivo

Ukralivozacku D
Gost
Ukralivozacku D

Može ođe šestak 😂

Ukralivozacku D
Gost
Ukralivozacku D

Ja ću pešaka.

Balsa
Gost
Balsa

Virtuelno plaćanje za virtuelni auto put…kakvi majstori.

PitaU me
Gost
PitaU me

S obzirom da je Sozina 4 km 2,5 e onda je ovih ,40 km. za3,5 e džabe

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

Sozina je jedan tunel….2.5E….ovdje je 40 tunela

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Pametan je onaj iz morače kad je rekao:,,ja se prevozim samo sa onim ko ima mozak u glavu(konj,magarac).I preko toga znači ne plaća ni putarinu.

Laki
Gost
Laki

A kad će bit pušten konačno.Jel 13 jul ili ?

Svismo Geljo D
Gost
Svismo Geljo D

Koliko je za porše?

Vuko
Gost
Vuko

Naplacuje li se ako se ide pjeske 🤣🤣🤣.

Nikad čuo
Gost
Nikad čuo

Na koji se autoput misli?

Cheese
Gost
Cheese

Sto ce nam autoput sad kad dizel ide na preko 2 evra xDD

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Hoće li uvodit “vinjete”?
To je pogodno za one koji putuju svaki dan.

Perica
Gost
Perica

Hoće građanine. 🙂

Cerka
Gost
Cerka

Daj svi koji cemo putovati tim putem da uplatimo za mjesec unaprijed dako ga pustite vise hahaha.

Dragi
Gost
Dragi

Kako je moguce da je ovo 3,5 eura a tunel Sozina 2,5?! Dakle,sozina mora biti maximum 50 centi.

gretva
Gost
gretva

ja bi stavio sozinu 50 eura da pocinemo od lebasa podgorickih

Poz
Gost
Poz

A šta će nam cijene kad ne možemo koristiti autoput?! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Send this to a friend