Ekonomija

Pčelarima podrška za nabavku plodišta za košnice

Kroz agrobudžetski Program za unapređenje pčelarstva, danas je objavljen još jedan u nizu javnih poziva za dodjelu podrške pčelarima – Javni poziv za dodjelu podrške za nabavku plodišnih nastavaka za  2019. godinu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, registrovani pčelari i pravna lica koja se bave proizvodnjom meda i pčelinjih proizvoda  kroz ovaj poziv mogu ostvariti bespovratnu podršku u iznosu do 50 odsto investicije za nabavku plodišnih nastavaka.

“Plodište je dio košnice koji se najviše oštećuje prilikom proizvodnje meda, te pčelari izdvajaju znatna sredstva za zamjenu, kako bi održali higijensko – sanitarne uslove u kojima se pčelinje društvo nalazi. Stoga je Ministarstvo prepoznalo potrebu da učestvuje i u tom dijelu troškova naših pčelara”, navode oni.

Javnim pozivom se uređuju uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava. Ukupan iznos raspoloživih sredstava po ovom pozivu je 60.000 eura..

Trajanje poziva je do 31. jula 2019. godine.

Prethodnih sedmica objavljena su tri javna poziva: za podršku mladim pčelarima početnicima; za nabavku kvalitetnog voska za organsko i konvencionalno pčelarenje; za odgajivače matica. Narednih dana biće objavljen i poziv za podršku za nabavku pčelarskih kontejnera i platormi za transport košnica.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vesna
Gost
Vesna

Koji su uslovi

Dragan
Gost
Dragan

Šta je plodište kod LR ili Farar košnice?

Send this to a friend