Ekonomija

Pejović: Regionalnim vodovodom da upravljaju Budva, Kotor i Herceg Novi

Mijomir Pejović

Poslanik Demokratske Crne Gore Mijomir Pejović predlaže da loaklne uprave Budve, Kotore i Herceg Novog u skladu sa zakonom preuzmu obaveze prema preduzeću Štrabag, jer je kako tvrdi neodgovorno poslovanje rukovodstva Regionalnog vodovoda dovelo do gubitka spora sa Štrabagom. On predlaže da u zamjenu za tako preuzete obaveze Regionalni vododod ustupi upravljačka prava pomenutim opštinama.

“Usljed neodgovornog poslovanja rukovodstva Regionalnog vodovoda, čiji je osnivač Vlada Crne Gore, a što za posledicu može imati restriktivno vodosnabdijevanje primorskih opština, Demokratska Crna Gora poziva predstavnike opština Budva, Kotor i Herceg Novi da novonastalu dramatičnu situaciju u kojoj se nalazi Regionalni vodovod riješe na sledeći način: opštine Budva, Kotor i Herceg Novi se pozivaju da, u skladu sa zakonskim propisima, preuzmu obaveze prema preduzeću Štrabag, a u zamjenu za ovako preuzete obaveze upravljačka prava u Regionalnom vodovodu biće ustupljena pomenutim opštinama”, saopštio je Pejović.

On je naglasio da je Demokratska Crna Gora u toku samog sudskog procesa koji se vodio između preduzeća Štrabag i Regionalnog vodovoda upozoravala da bi eventualni neuspjeh u tom sporu bio poguban po poslavanje Regionalnog vodovoda, a što se na kraju, nažalost, i obistinilo.

“S obzirom na to da je Vlada Crne Gore većinski vlasnik i da ista imenuje upravljačku strukturu u Regionalnom vodovodu koji po važećim propisima ima monopolistički položaj, prosto je nevjerovatno kako je došlo do toga da jedno takvo preduzeće bude nelikvidno. Ova inicijativa Demokratske Crne Gore ima za cilj da se izbjegne plaćanje pomenutog duga iz državnog budžeta ili iz cijene vode Regionalnog vodovoda, a što su jedine moguće opcije u ovom trenutku. U suprotnom teret plaćanja kriminalnog rukovođenja Regionalnim vodovodom bi se svalio na teret poreskih obveznika”, zaključio je Pejović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Miko
Gost
Miko

Jevrich forewer

Bokelj
Gost
Bokelj

“U suprotnom teret plaćanja kriminalnog rukovođenja Regionalnim vodovodom bi se svalio na teret poreskih obveznika”. A kad opstine preuzmu dug Pejovicu onda ce pasti na teret zgrada? Ili se po vama opstine ne finasiraju od poreskoh obveznika? Novinari moooolim vas postavite im pitanje na ovu temu, Vucic je za ove mala maca.

Gradjanin
Gost
Gradjanin

Menadzment najavljuje razvojne projekte a firma u blokadi i radnici ne primaju plate.direktora smijeniti kad vec nije sam dao ostavku

Send this to a friend