Ekonomija

Pejović vratio zemljište KAP-a i uzeo mjenicu od 6,98 miliona

KAP gains in bankruptcy

Stečajna uprava Kombinata aluminijuma KAP vratila je vlasniku Uniproma Veselinu Pejoviću mjenicu koju je dao kao sredstvo plaćanja kupoprodajne cijene podgoričke fabrike u iznosu od 6,98 miliona eura, u zamjenu za dio zemljišta KAP-a, potvrđeno je Dnevnim novinama u Privrednom sudu.

Povraćaj mjenice i više parcela površine 233.103 kvadrata preciziran je aneksom Ugovora o prodaji imovine KAP-a u stečaju, koji su Pejović i stečajni upravnik Veselin Perišić zaključili pred notarom 15. marta.

“Ugovorne strane su se saglasile da prodavac vrati kupcu mjenicu koja mu je data kao sredstvo plaćanja, na ime isplate kupoprodajne cijene u iznosu od 6.980.000 eura, uz obavezu kupca da prenese imovinska prava na prodavca za dio imovine koja je bila predmet osnovnog ugovora o prodaji imovine, u ukupnoj površini od 233.103 kvadrata”, istakli su u Privrednom sudu.

Aneks je zaključen jer stečajna uprava KAP-a ni nakon isteka ugovorenog roka Pejoviću nije mogla da preda ovo zemljište bez tereta i ograničenja, u skladu sa potpisanim ugovorom. Njegovo zaključivanje su u stečajnoj upravi ocijenili kao najbolji
interes za stečajnog dužnika, sve povjerioce i kupca.

Stečajna uprava objaviće tokom sljedeće sedmice oglas za prodaju ovog dijela imovine KAP-a u stečaju, dok je Pejović zatražio od suda izdavanje mišljenja da je isplatio tržišnu cijenu za kupovinu podgoričke fabrike, shodno članu 419 Zakona o svojinsko-pravnim odnosima.

Uniprom je preuzeo upravljanje KAP-om u julu 2014. godine, a za njegovu imovinu platio je 21 milion eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kako puva...
Gost
Kako puva...

Sljedeće je da mu se vrati 21milion koji nije uložio.

LJUTA
Gost
LJUTA

Posteno…po novocrnogorski

mister
Gost
mister

Zamislinovaj biznis….Uzmeš Kap i okolno zemljište i još neke objekte i lokacije vezane za njega……na otplatu…..proizvodiš u Kap-u,isplaćuješ kupoprodajnu cijenu iz zarade,krčmiš po malo zemlje i objekata,starih mašina,i slično….Kad to završiš isplatio si državu,ostao ti je Kap i najvrednije zemljište,a državi vratiš bezvrijedno,ili zemljište na kome se nalaze barake socijalne,jer nećeš još da se maltretiraš oko toga….Super posao,može za mene… Više »

Direktor Mugile
Gost
Direktor Mugile

Jel to Lepa Kata opet kod vlasnika stanova…a ne kod ovog muljatora

Sigurica
Gost
Sigurica

To zemljište je „plaćeno u pokušaju” …. a sada kroz KAP prolazi bulevar. Kupac- prodavac, trla- vrla… ima toga još…

Rajko
Gost
Rajko

Kratkoga vijeka ce biti ova transakcija.Nevjerovatno koliko su ova gospoda neobavijestena sto se sprema.

Vidoviti
Gost
Vidoviti

Da ima drzave i ova transakcija bi bila kao i dosadasnje ,kao i Mugosa i ostali sto su krcmili narodnu imovinu.Sve u Spuz.

Send this to a friend