Ekonomija

Penzioneri nezadovoljni: Penzije im povećavaju šest eura

Ilustracija

Januarske penzije koje će biti isplaćene oko 20. februara biće povećane 2,5 odsto, što znači da će penzioneri sa najnižim primanjima dobiti uvećanje od šest eura. Riječ je o redovnom usklađivanju koje prati stopu inflacije. Najavljenim povećanjem penzioneri nijesu zadovoljni i ostaju pri zahtjevu da minimalna penzija u Crnoj Gori bude 350 eura.

Predstavnik penzionera Milo Đurović ističe za Gradsku televiziju da minimalna penzija ne smije biti niža od 350 eura.

“Ovo povećanje niukom slučaju ne može da bude odobreno niti sa bilo koje strane prihvaljivo ili prihvaćeno. Minimalna penzija ne može biti niža od 350 eura”, ističe Đurović.

Penzionere, kao najugroženiju populaciju građana u Crnoj Gori, ove godine očekuju tri usklađivanja. Pored ovog januarskog naredno usklađivanje penzija je u maju, a treće u septembru.

“Smijem se usuditi i reći da više od dvije trećine penzionera ima probleme i da se nalaze u dosta nepovoljom socijalnom položaju”, kaže Đurović.

U drugoj polovini januara najavljeno je da će 8,5 miliona eura biti izdvojeno kao pomoć penzionerima i korisnicima materijalnog obezbjeđivanja, koji su najviše pogođeni inflacijom energenata.

Ova sredstva predstavljaju dio novca od ukupno 30 miliona eura koji je Crna Gora dobila bespovratno u okviru paketa energetske podrške Evropske unije. Ova pomoć namijenjena je penzionerima sa najnižim primanjima, a pomoć će dobiti i korisnici materijalnog obezbjeđenja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Filip
Gost
Filip

Svetosavska crkva ce donirat jos po 6 eu i topli obrok i po 2 kutije cigara i upaljac za 4 osobe

Zeta 🇲🇪
Gost
Zeta 🇲🇪

Dritanova Vlado i ex Apostola Spajića Vlado SRAM VAS BILO ZA SVA VREMENA STAVLJA TE OMČU OKO VRATA PENZIONERIMA ZA TE 2 – 3 eura POVIŠICE NIT TUALETNI PAPIR NE MOGU KUPIT JEL KOŠTA 7,90 eura ĐE SU LJEKOVI ĐE JE HRANA ŠTO JU POSKUPLJESTE 🛒 CIGARE NE PUŠE NEMAJU ČIME KUPITI JEDINO AKO JI Dritan ne da od onog… Više »

Prosecno radim
Gost
Prosecno radim

A oni prvi su bili kao ok??
30 godina su dizali minimalnu penziju sa 97eura i dosli na 140 eura.Zbog takvog odnosa prema Narodu su i kaznjeni na izborima pa su na vlast dosli predstavnici SPCa…

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Dakle, CG je dobila 30.000.000,00 – 30 miliona slovom i brojem, od EU na ime energetske podrške penzionerima, a vlada umjesto da to pravedo podijeli, ona po običaju kupi trunje. To povećanje od cijelih 6 eu na male penzije, dok za državne firme ide 20% povećanje, i još u neke sektore, toliko je sraman čin, da Vladi želim, naiskrenije, da… Više »

Send this to a friend