Ekonomija

Peti put podržane biznis ideje barskih preduzetnica, dodijeljeno 33.000 eura

Foto: Opština Bar

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević potpisao je danas ugovore sa 11 preduzetnica u okviru budžetske linije za podršku ženskom preduzetništvu. Dodijeljeno je ukupno 33.000 eura za razvoj biznis planova, a svaki od njih podržan je sa po 3.000 eura, saopšteno je iz Opštine Bar.

Raičević je podsjetio da je ovo peti po redu konkurs po kojem se dodjeljuju sredstva za razvoj projekata ženskog preduzetništva od 2019. godine, kada je na inicijativu Ženske političke mreže kreiran ovaj program, kroz koji je podržano već 39 biznisa žena.

Predsjednik Opštine najavio je da će do kraja godine biti raspisan još jedan javni poziv za podršku ženskom preduzetništvu po kojem će se raspodijeliti preostala grant sredstva iz programa za ovu godinu.

“Dobro je kad imate partnera koji je spreman da stane iza vaše ideje, ne samo u smislu finansijske podrške već u svim segmentima poslovanja i razvoja vašeg biznisa, kroz promociju vašeg biznisa, organizaciju sajma preduzetništva i određene promo materijale kroz koje ćemo promovisati i podržavati vaš biznis”, poručio je Raičević koji je poželio preduzetnicama uspješnu realizaciju projekata.

Ovogodišnji biznis planovi se oslanjaju na lokalnu tradiciju i razvoj preduzetništva temelje na oblasti od značaja za očuvanje prepoznatljive barske ponude kako za građane tako i za turiste.

“Sredstva su dodijeljena sljedećim preduzetnicama,odnosno privrednim društvima: Sanja Bajčeta za razvoj biznis ideje “Pčelarstvo”, Gordana Malović za plan “Žuka gift shop”, DOO “Unikat VKV” za biznis “Plasman domaće radinosti”, zatim DOO “Mediterranean hospitality solutions biro” za ideju “Merak, tradicija i gastronomija”, Milenka Tomović za razvoj ideje “Proizvodnja kozmetičkih proizvoda za njegu kože “OPO sin care”. Podržani su i biznis planovi sa kojim su aplicirali Bobana Vuković za “Proizvodnju crnogorskih suvenira”, Tamara Kastratović za “Agenciju za registraciju i osiguranje vozila”, Nela Korać za ideju “Veleprodaja i maloprodaja dekorativnog materijala za cvjećare”, Ivana Živanović i njen biznis plan “Proizvodnja i distribucija kvalitetnih domaćih proizvoda”, Sandra Marstijepović sa idejom “Ljepota za sve-pravo na ljepotu” kao i biznis plan Ivane Hrvatin pod nazivom “Tretmani za regeneraciju tkiva i detoksikaciju organizma””, naveli su iz Opštine Bar.

Send this to a friend