Ekonomija

Piste spremne: Bez maski ni na terminal, ni u avion, omogućeno web čekiranje karata

Tačno u 14.20 časova na pistu podgoričkog aerodroma sjutra će sletjeti iz Budimpešte prvi avion sa turistima, dok se u 19.10 očekuje avion iz Memingena. Iz Aerodroma Crne Gore CdM-u je saopšteno da je sve spremno za ponovno uspostavljanje međunarodnog komercijalnog avio-saobraćaja.

“Zadovoljni smo i srećni što su konačno krenuli komercijalni letovi, zbog našeg poslovanja i kompletne crnogorske privrede. Prvi let je iz Mađarske, poslije toga iz Njemačke. Montenegro Airlines kao nacionalni avioprevoznik 12. juna ima liniju za Ljubljanu, 14. juna za Frankfurt, 15. juna za Beč, 16. juna za Pariz, 17. juna za Cirih, 20. juna za Dizeldorf i Kopenhagen, a 21. za Minhen i Hanover”, kazala je CdM-u portparolka Aerodroma Marina Miketić Nikolić.

Ona je apelovala na građane koji putuju iz Crne Gore da na aerodrom dođu ranije nego što je to bio običaj.

“Moraju obavezno da nose maske, jer bez maski ne mogu da uđu na terminal, niti mogu da uđu u avion. Svoje lične stvari (telefone, ključevi, novčanici) da stave u kesu kako bi se što više smanjila socijalna distanca među ljudima”, ističe Miketić Nikolić.

Ona je za CdM otkrila i jednu novinu.

“Novina je ta što je putnicima omogućeno web čekiranje. Na taj način putnici izbjegavaju da su u kontaktu sa drugim ljudima i skraćuju procedure”, navodi Miketić Nikolić.

Podsjećamo, testiranja na koronavirus nema na crnogorskim aerodromima.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Nakon Austrije i Mađarska sabotira turističku sezonu u Hrvatskoj a Montenegro i ne spominju kao da ne postoji.

Realista
Gost
Realista

A dje letite kad niko ne da da se udje u njihovu drzavu zbog korone.

Send this to a friend