Ekonomija

Planirana gradnja solarne elektrane na Veljem Brdu

Foto: Glavni grad

Za izgradnju solarne elektrane na Veljem brdu investitori već izvjesno vrijeme pokazuju interesovanje. Taj projekat bi se radio po principu realizacije projekta Savjeta Evrope na Briskoj Gori, a koji se pokazao kao izuzetno atraktivan i kao takav privukao pažnju respektabilnih investitora, saopšteno je tokom današnjeg sastanka ministarke ekonomije Dragice Sekulić i gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića.

Ocijenjeno je da ovaj unaprijeđeni koncept potvrđuje ispravno vođenje politike Vlade Crne Gore, a sve u cilju povećanja zaposlenosti, održivog i efikasnog korišćenja prirodnih potencijala, sigurnijeg i kvalitetnijeg snabdijevanja građana električnom energijom.

“Važno je podsjetiti da ovaj koncept podrazumijeva privlačenje investitora koji su spremni da prihvate tržišni rizik i investitciju realizuju bez finansijskih podsticaja”, navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Sekulić i Vuković razgovarali su i o biznis zonama u Glavnom gradu i projektu energetske efikasnosti,.

“Tokom razgovora o biznis zonama govorilo se o definisanju optimalnih zakonskih okvira koji uređuju ovu oblast kao i o redefinisanju postojećih. Ministarstvo ekonomije je u 2016.godini donijelo Uredbu o biznis zonama koja jasno definiše model osnivanja, uspostavljanja, upravljanja, uređivanja i popunjavanja biznis zona. S tim u vezi, a u cilju prevazilaženja potencijalnih prepreka, u periodu do kraja godine je planirana intenzivna saradnja predstavnika Glavnog grada i Ministarstva ekonomije”, naglašeno je u saopštenju Glavnog grada.

Takođe, u toku sastanka se govorilo se o Projektu Ministarstva ekonomije pod nazivom “Energy wood”, koji je proširen i nosi novi naziv “Energetski efikasan dom” a koji se odnosi na energetsku rekonstrukciju javnih objekata. Ovim Projektom je rekonstruisan veliki broj objekata.

Vuković je pokrenuo temu grijanja u glavnom gradu kao i njenom uticaju na životnu sredinu i predložio da se u narednom periodu zajednički radi na popravljanju trenutne situacije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Trece Oko
Gost
Trece Oko

BRAVO , električna energija je izvor života

Vela
Gost
Vela

Ivan Vukovic je najljepsi momak u Podgoricu!

Send this to a friend