Ekonomija

Planirano da se smanji broj radnika u Željeznici

ilustracija

Željeznička infrastuktura (ŽICG) utvrdila je nacrt pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta kojim je predviđena optimizacija, odnosno smanjenje broja izvršilaca, kazao je za Dan predsjednik odbora direktora državnog preduzeća Safet Kalač.

“Prilikom izrade akta vodilo se računa da optimizacija broja izvršilaca ne ugrozi osnovnu djelatnost društva, a to je prije svega redovnost i bezbjednost željezničkog saobraćaja. Aktom o sistematizaciji namjeravamo doprinijeti unapređenju u organizacionom i funkcionalnom smislu”, rekao je Kalač.

Nacrt pravilnika je utvrđen, a sada je u fazi davanja primjedbi, predloga i sugestija.

“Očekujemo da će u narednih 15 dana biti utvrđen predlog pravilnika koji će biti dostavljen odboru direktora na donošenje”, naveo je Kalač.

Prema njegovim riječima, u završnoj fazi je i kolektivni ugovor koji će biti usaglašen sa Zakonom o zaradama u javnom sektoru.

“Prosječna zarada u ŽICG je u 2018. godini 415 eura i znatno je niža od prosječne zarade u državi, koja je 510 eura. Namjeravamo da povećamo zarade zaposlenih, zavisno od povećanja realizacije pruženih usluga operaterima koji koriste željezničku infrastrukturu. Novim kolektivnim ugovorom će se omogućiti ravnopravniji položaj zaposlenih, tako što će biti utvrđeni koeficijenti za svako radno mjesto zavisno od nivoa kvalifikacije predviđenog aktom o sistematizaciji”, naglasio je Kalač.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kralj Nikola I
Gost
Kralj Nikola I

Ali gledajte da maknete one sto najvise rade tu i one sto rade preko 10 godina a otavite one ko Muhovic i ove iz SD-a sto su poceli posle zadnjih izbora..

Jonuz
Gost
Jonuz

Postavite Jonuza za direktora da uzme jos jedan stan! Hahahahah. Ćurani jedni hahahah

Marko
Gost
Marko

Dako se organizujete vise.

Momo
Gost
Momo

Koncesija je rjesenje. Brzo Osmane kreni u akciju pa nadji jos nekog pivara da pripremi koncesiju.

sejo kalac
Gost
sejo kalac

Ada nema toga ludaka sto bi uzeo Zeljeznicu , ko ce rupu bez dna , niko …

xyz
Gost
xyz

A ako se učlane u BS?

Send this to a friend