Ekonomija

Plav postao veliko gradilište: U toku realizacija projekata vrijednih oko pet miliona eura

Trg

Vlada Crne Gore i Uprava javnih radova trenutno na području Plava realizuju investicije u vrijednosti oko pet miliona eura, koje predstavljaju nastavak unapređenja saobraćajne, ekološke i komunalne infrastrukture, u cilju povećanja kvaliteta života građana.

Trg

Na više lokacija angažovana je mehanizacija crnogorskih građevinskih preduzeća, tako da se za kompletnu plavsku opštinu može reći da je poprimila izgled velikog gradilišta.

Rekonstrukcija trga u Ulici Racina čaršija, vrijedna pola miliona eura, praktično je završena, a preostale finalne radove nikšićka firma “LD Gradnja” okončaće do kraja ove sedmice.

“Trg se nalazi ispred osnovne i srednje škole i obuhvata površinu od blizu 4.000 metara kvadratnih. Njegovom izgradnjom djeca i svi građani Plava dobili su reprezentativnu lokaciju za igru, druženje i organizaciju raznih priredbi i događaja. Plato sadrži prostor u obliku amfiteatra, pješačku zonu i dječije igralište. Za popločavanje je korišćen prirodni kamen, otporan na habanje, udar i niske temperature, a formirani su i novi drvoredi dekorativnih biljaka”, saopšteno je iz Uprave.

Asflatiranje oko 600 metara Prnjavorske ulice završeno je proteklih dana, u okviru druge faze realizacije projekta, za koju je Vlada opredijelila oko 400.000 eura. Izvođač je “Putevi Bar” doo, a projektom su obuhvaćeni i potporni zidovi, nove elektroinstalacije, ograda za pješake i saobraćajna signalizacija. U prvoj fazi izgrađena je atmosferska i fekalna kanalizaciona mreža.

Prnjavorska ulica

U toku je priprema za asfaltiranje Ribarske ulice, jedne od najprometnijih na teritoriji plavske opštine, u dužini od 550 metara, za koju je Uprava javnih radova sa “Putevima Bar” potpisala ugovor u vrijednosti oko 300 hiljada eura.

“Već su završeni radovi na atmosferskoj kanalizacionoj mreži i elektroinstalacijama. Očekuje se da narednih dana kompletna dionica bude spremna za završne asfalterske radove, nakon čega slijedi postavljanje saobraćajne signalizacije i drugih pratećih elemenata, u cilju kvalitetnije putne povezanosti i veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaj”, saopšteno je iz Uprave.

Ribarska ulica

Jedan od najvećih i najzahtjevnijih infrastrukturnih projekata na sjeveru države svakako je rekonstrukcija puta Plav – Vojno selo – Gusinje, u vrijednosti oko 3,5 miliona eura.

“Na nešto više od kilometar buduće moderne saobraćajnice  iz pravca Plava završeni su zemljani radovi i postavljeni trotoari, a očekuje se da uskoro bude prevučen i asfaltni sloj”, navode u Upravi.

Plav-Vojno selo-Gusinje

Nedavno su počeli radovi na preostalih devet kilometara, za koje je takođe angažovano preduzeće “Putevi Bar”, sa rokom završetka posla od 18 mjeseci, ukoliko ne dođe do nepredviđenih otežavajućih okolnosti.

U cilju unapređenja uslova života mještana, u naselju Komarača u toku je sanacija velike “divlje” deponije, koja će riješiti pitanje višegodišnjeg zagađenja životne sredine.

“Vrijednost radova na ovoj lokaciji je više od 250 hiljada eura, uz sufinansiranje Vlade Crne Gore i slovenačkog Centra za međunarodnu saradnju i razvoj” ističu u Upravi.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pljaf
Gost
Pljaf

Kako nece,pa po defaultu moraju,inace odose glasovi

Gusinje
Gost
Gusinje

Sve pohvale za rukovodstvo opstine Plav i Vlade republika Crne Gore -Plava-Gusinjski kraj je jedan od najljepsi krajeva u nasoj Drzavi.Mislim poslije Plava treba se fokusirati na opstinu Gusinje koje nema tu srecu da imaju sposobna rukovodstvo koje ce povuci tu opstinu u jedan ubrzani razvoj-zalosno je pogledati samo Carsiju u Gusinju -oronulu u prljavstini I u kojoj se nista… Više »

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

Svaka ti cast Šehovicu!!! pokazi ovima iz DPS-a kako se postuju svoji clanovi i mjesta dje pobijedis na izbore!!

Ribare
Gost
Ribare

Nije on siromah za ovo nista kriv gospodine.On je samo izvrsioc radova i naloga-projekata predhodne BS vlasti.Ova garnitura ce samo da pokupi aferime svojih prethodnika,ali neka ce vazno je samo da su Plav i Plavljani na dobitku.

Bnjj
Gost
Bnjj

A ko će da šeta besposlen i ako radi bijedno plaćen tim putevima

Shares
Gost
Shares

Svaka cast za SD . Jos samo da maknete bosnjake iz plava I uzmet pozicije na
Kojima su oni a pripadaju SD-partiji

Kudjo SD
Gost
Kudjo SD

Po ovome tekstu ispade da mi nista ne radimo vec Uprava za javne radove.Kako sad ovo?Pa mi cijelo vrijeme govorimo narodu da mi ovo radimo.Bgm ih izgleda slagasmo ko za prosle izbore sto im obecasmo 400 novih radnih mjesta a ne otvorismo nijedno jedino.

Ribare
Gost
Ribare

Nije ni prvi ni posljednji put

Jelena
Gost
Jelena

Plav je preporodjen od kada je dosla nova SD vlast. Svaka cast!

Lipovo
Gost
Lipovo

Bravo ministre Sehoviću!

Budo
Gost
Budo

Sehovic je ministar prosvjete ako niste znali.On se “ne bavi” gradjevinskim radovima i “ne ugradjuje” se u sve to…Ali suma sumaru treba mu rec da se otrijezni, bice ministar jos 3 mjeseca, a onda ce mu narod zapjevat onu staru “A SAD ADIIIIIOOOOO, A SAD ADIIIIIOOOO…”.Sud pravde ce sigurno doci.

Igor
Gost
Igor

Sehovic sa ovim radovima nema nista, osim sto je Ribarskoj njegova kuca, tako da je oposlio za sebe. A ove pare ne daje Sehovic,nego drzava… prema tome, bravo premijeru Markovicu

Lipovo
Gost
Lipovo

Budo, Igor@ bravo vam ga što me ,,prosvijetliste,,

Send this to a friend