Ekonomija

Plažni mobilijar na Jazu poslije 17 časova nije besplatan

Foto: CdM

U prethodnom periodu iz Morskog dobra je više puta najavljivano da će ove sezone plažni mobilijar na javnim kupalištima biti besplatan nakon 17 sati. Međutim, neki zakupci plaža toga se ne pridržavaju, već naplaćuju ležaljke i suncobrane i u kasnim poslijepodnevnim časovima, ali po nižim cijenama.

Čitalac CdM-a dostavio je fiskalni račun kao dokaz da je prekjuče na plaži Svetionik, na Jazu, korišćenje ležaljki platio pet eura.

Foto: CdM
Foto: CdM

“Eto besplatno poslije 17 časova. Pozdrav”, kazao je kratko.

Iz Turističke inspekcije je prošle sedmice CdM-u saopšteno da će kažnjavati zakupce koji naplaćuju ležaljke i suncobrane poslije 17 sati tek kada oni tu odredbu istaknu na informativnim tablama.

<<<Zbrka oko besplatnih suncobrana i ležaljki: Inspekcija kaže jedno, Morsko dobro drugo, kupači ispaštaju<<<

U Morskom dobru, pak, kažu da je izrada novih grafičkih folija za informativne table u toku, te da će odredba o nenaplaćivanju biti istaknuta narednih dana.

Trenutno na plažama stoje informativne table od ranije, na kojima se ne navodi da su suncobrani, baldahini i ležaljke besplatni poslije 17 časova. Sve dok ta odredba nije naglašena, zakupci mogu da ih naplaćuju i inspekcija ih neće sankcionisati.

<<<Kazne za zakupce koji ne poštuju istaknuto vrijeme naplate plažnog mobilijara<<<

Zakon o turizmu zakupce ne uslovljava da istaknu nova pravila o naplati, ali to im jeste obaveza iz Ugovora o zakupu morskog dobra. Ako ga prekrše – onda je Morsko dobro na potezu.

Ž.N.

54

avatar
1000
37
17
0
 
46
AndrijaM DLudiMilojkoMorskomzloPg
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Andrija
Gost
Andrija

Svetionik drze porodica Marovic ,covjek je bivsi policajac veoma je osion i zajedno sa porodicom ubira enormnu svotu od izdavanja apartmana i plaznog imobilijara sa kojim pokrivaju pola plaze Jazz ! Hvali se da je licno pobunio mjestane i ocerao SEE DANSE festival sa Jaza !

Pg
Gost
Pg

Račun, na njemu vrijeme kad je izdat, a nije smio da bude. Sad će naravno inspekcija odraditi svoj posao i ovo se više neće ponoviti. Ima li neko da u to vjeruje??

M D
Gost
M D

JP Morsko dobro nije obavijestio ovaj narod na koji način to svoje pravo (besplatne lezaljke nakon 17h) mogu da ostvare. Naime,zakupci moraju da izdaju fiskalni račun koji se uredno plati. Zatim sa tim istim računom i zahtjevom za refundaciju odete u JP Morsko dobro,imate rok 3 dana. Za nekih 7 dana JP Morsko dobro će vam refundirat iznos računa.

D M
Gost
D M

Manje bitno to posle 17h, ali kad dođu i kažu “mi smo iz budve,moramo li plaćati lezaljke”?

LongX
Gost
LongX

Ovo do sada liči na dogovor između Morskog dobra i zakupaca, a građani ispaštaju. Klasično krivično djelo, a obrazloženje da neće biti bepslatno dok se ne izrade nove grafičke folije za informativne table je objašnjenje za nekog retardiranog. Jeste da imamo najniži IQ u Evropi, ali ovo je previše.

Maxim
Gost
Maxim

Službe koje su nadležne za pojas morskog dobra ,koje treba da omoguce normalan rad privrednicima i nesmetan pristup moru turistima su jedna od najgorih karika ovog društva! Jednostavno su tu samo da primaju platu i nesprovode zakon( ili ga selektivno sprovode)

Roko
Gost
Roko

Uhljebi.

Maxim
Gost
Maxim

Koliko bi po tvojoj matematici trebalo da bude PDV na ukupan iznos od 5e ..??? Ajde nam napiši da svi tu matematiku koristimo😆😆

Maxim
Gost
Maxim

Ovi što donose zakone rade to na način da jos više zakomplikuju život i turistima i zakupcima..Ko bi normalan donio zakon poslije 17h besplatne ležajke? Niko normalan! Ali bi trebalo natjerati zakupce isto tako da 50% plaže koji je po zakonu OSLOBODE da može bilo ko da stavi peškir i okupa se..Oni donesu neke zakone koji služe samo za ucjenjivanje… Više »

iki
Gost
iki

kako je 21% PDV-a od 5 eura = 0,87 centi poreza?

Lola
Gost
Lola

5/1,21=4,13 znaci Pdv 0,87

Roćko kikiki
Gost
Roćko kikiki

Skače li IQ sa temperaturom?

Normalno
Gost
Normalno

Kao i po običaju,ništa za narod iz CG sa srednjom platežnom moći.Samo za bogate da imaju još više.

Bokelj
Gost
Bokelj

A u CG srednja platezna moc je 400-450 e, posto pola radi za 300 e

Svjefol
Gost
Svjefol

Ja se ne kupam na plazama, imam svoju barku pa uzivam ali ne znam cemu ovolika galama oko plaza. Zakupci plaza placaju ogromne zakupe i to treba da vrate. Najbolje bi bilo da oni placaju taj zakup, a da je sve na plazama dzabe. Da pomognu sirotinju. I tada bi, istoj toj sirotinji, i to bilo mnogo. Trazili bi i… Više »

Samo kažem
Gost
Samo kažem

U moru se kupaš a na barci sunčaš i našao si da komentarišeš plažni mobilijar. Druže ako nisi shvatio za ovih proteklih dvadeset godina evo ja da ti kažem. Mi nikada nećemo biti elitna destinacija svetskog turizma. Naravno, imamo mi Porto Montenegro, Splendid i Sveti Stefan ali to je to, nikada nećemo imati 200 000 milionera koji će u sezoni… Više »

Joo
Gost
Joo

tacno……gledam pre neki dan tacno u 17h dolazi grupa mladih turista i pocinju da se izivljavaju na mobilijaru…..premestaju, otvaraju sncobrane, nose lezaljke tik uz more……dodje covek da ih upozori i dvojica da vrate sve na mesto….a ovi pocinju da psuju i prete da ce zvati inspekciju…..zakupac izlazi i kaze im….kupite mobilijar i izivljavajte se na njemu, moje lomit necete…..tada nas… Više »

Miloni
Gost
Miloni

Neka odvoje mjesto da mogu ja da stavim peskir a da nije sve zakupljeno, ne trebaju mi lezaljke. Cijelo primorje je devastirano…evo ja nemamo barku kao ti, ali po prici vidim da si sa primorja, krs iz vode bi naplatili a euro vam je kao kuca, treba po tvojoj prici da zakupci omlate pare a narod ko sisa. Preporucujem ti… Više »

Novljanin
Gost
Novljanin

Ko ih tjera da zakupljuju?? A u ugovoru im stoji ta stavka, tako da ne znam o cemu ti pises ?

Morskomzlo
Gost
Morskomzlo

Pročitao sam ugovor,nigde nema stavka sa broj,član sa broj.

Monil
Gost
Monil

Svjefol je neka seljačina, ne primajte se. More nije privatno, sa svojim peškirom mogu gdje hoću

info
Gost
info

Nije problem u zakupcima , nego u Morskom Dobru , oni još uvijek nijesu oštampali folije sa informacijom da je mobilijar besplatan posle 17h : “Trenutno na plažama stoje informativne table od ranije, na kojima se ne navodi da su suncobrani, baldahini i ležaljke besplatni poslije 17 časova. Sve dok ta odredba nije naglašena, zakupci mogu da ih naplaćuju i… Više »

Morsko zlo
Gost
Morsko zlo

Kad MORSKO DOBRO plati lezaljku 280€ onda ce biti besplatna!

Edin
Gost
Edin

Oni naplaćuju ništa Jelašić ima nekoliko stanova i kuća.
Žena radi Dijete školuju u inostranstvo vozi službeno auto
Ovo je čisto udvaranje narodu za sledeće lokalne izbore

anoniman
Gost
anoniman

vrijeme je da se ovim prvatnicima kako zakupcima plaza tako i ovi sto imaju velike markete stane na put njihovim nepostavanjima zakona i bezobrazluk kazne za svakoga

amo
Gost
amo

Dok ovi stampaju folijeproci ce ljeto,taman za iducu sezonu.

Send this to a friend