Ekonomija

Pljevlja: Opština plaća kamate na stambene kredite, ugovor potpisalo 27 mladih parova

Foto: screenshot/RTCG

Bračni parovi u Pljevljima imaju mogućnost olakšice pri kupovini stanova. Opština će plaćati kamate na stambene kredite, a ugovore je juče potpisalo 27 parova.

Stan u ličnom vlasništvu, jedna od najvećih želja i najvećih izazova mladih bračnih parova – sviti svoje porodično gnijezdo…

“Rješavanje stambenog pitanja je za mlade jedan od najvažnijih aspekata u životu”, kazao je korisnik subvencije Aleksandar Đukanović.

San o vlastitom stanu ovi mladi ljudi su ostvarili uz podršku opštine Pljevlja koja će plaćati kamate na njihov stambeni kredit.

“Opština Pljevlja subvencioniše do 100 eura kamate mjesečno na stambene kredit. Maksimalni iznos subvencije na deset godina iznosio bi 12 hiljada eura”, kazala je sekretarka za društvene djelatnosti Emina Salihović.

Pod istim uslovima stambeno pitanje je riješilo 27 parova od kojih jedan supružnik mora biti mlađi od 45 godina.

“Uzeo sam stambeni kredit i kupio stan tako da hvala još jednom Opštini Pljevlja”, kazao je korisnik subvencije Dino Nuhanović.

Kupoprodajna cijena stanova i kuća u Pljevljima su melju nižim u Crnoj Gori i zavisno od lokacije i starosnog objekta, stan od 60 kvadrata mogu se kupiti za 30 do 40 hiljada eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CCCCCC
Gost
CCCCCC

Neka Opstina onda gradi stanove, a ne privatnici (prijatelji vrha drzave)!

MNE
Gost
MNE

Naravno u tekstu nema nidje da su ih vecins dobili preko veze jer se zna da su uslovi bili da ne posjedujes nista od nekretnina ni tvoji roditelji a ovi svi imaju po neku nekretninu alal im bilo

Send this to a friend