Ekonomija

Pogledajte ko je na spisku: Po nalogu Markovića objavljeni podaci o stanovima i kreditima funkcionera

Duško Marković

Po nalogu premijera Duška Markovića Komisija za stambena pitanja Vlade Crne Gore objavila je spisak funkcionera kojima su dodijeljeni stanovi ili krediti pod povoljnim uslovima u mandatu ove Vlade.

Spisak funkcionera sa podacima o dodijeljenim stanovima i kreditima nalazi se na portalu Vlade Crne Gore – podportalu Generalnog sekretarijata Vlade, u dijelu Slobodan pristup informacijama-Komisija za stambena pitanja – Dodijeljeni krediti i stanovi.

Na spisku se nalazi 96 državnih funkcionera među kojima su Dragoljub Drašković predsjednik Ustavnog suda Crne Gore koji je dobio stan od 109 m², Kemal Purišić ministar rada i socijalnog staranja koji je po povoljnim uslovima kupio stan od 92 m². Zatim na spisku je i Osman Nurković ministar saobraćaja i pomorstva ( stan od 90 m²), kao i Damir Šehović ministar prosvjete (stan od 89 m²).

Stan od 89m² po povoljnim uslovima dobio je i Saša Čađenović državni tužilac, a od 75 m² specijalna tužiteljka Lidija Vukčević.

Na spisku su i imena državnih funkcionera koji su dobili kredite, takođe po povoljnim uslovima. Tako je predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici dodijeljen kredit od 40.000 eura.  Kredite u istom iznosu dobili su i direktor Poreske uprave Miomir M.Mugoša, direktor Nacionalnih parkova Elvir Klica, poslanik Ervin Ibrahimović, direktor Agencije za sprječavanje korupcije Sreten Radonjić

Podsjećamo Marković je prošlog mjeseca, tokom Premijerskog sata u Skupštini, obećao da će objaviti podatke o stanovima i kreditima funkcionera, koji su shodno odluci Komisije za stambena pitanja bili označeni stepenom tajnosti.

On je tada kazao da nije riječ o dodjeli besplatnih stanova bez osnova, bez reda i propisa, već na osnovu Odluke po kojoj i državni službenici, a ne samo funkcioneri, imaju mogućnost na povlastice prilikom rješavanja stambenog pitanja.

“Marković je ocijenio i da rješavanje stambenog pitanja ne doživljava kao privilegiju već kao potrebu zaposlenog, saopštivši da je u posljednjem periodu kroz razne vidove Vladine podrške, stambeno pitanje riješilo i oko 2.400 zaposlenih u prosvjeti, zdravstvu, sektoru bezbjednosti i javnoj upravi”, podsjećaju iz Vlade.

126

avatar
1000
82
44
0
 
120
MilaPa je li takoDzedovceMickoМладен
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mila
Gost
Mila

Što meni ne date toliki stan pod tim uslovima…i ja sam vladin sluzbenik…greota….sve podstanari….ovo je nevjerovatno

Pa je li tako
Gost
Pa je li tako

Moraju dobiti stanove jer definitivno niko od njih nema naslijedjeni stan u Podgorici 😂

Micko
Gost
Micko

Kako se isplati zaboga bilo kojoj banci ako nije drzavna pa na ledja naroda kredit od 50.000 na 20 godina sa kamatom 5%?

Homer Simpson
Gost
Homer Simpson

Nikad dosta !!!!😂😂😂

Kotor
Gost
Kotor

A dje su oni koji nijesu na spisku?

Младен
Gost
Младен

Их њих је највише. Ту је тек черупање народних пара.

Andromeda
Gost
Andromeda

U Švedskoj je u svakom trenutku moguće pratiti izdatke ministara, predstavnika i sudija; pročitati prijavu premijera o porezu na dohodak; provjeriti troškove povjerenika nacionalne policije ili vrhovnog zapovjednika oružanih snaga; pratiti kako javne agencije troše porez; i pratiti postupke, predloge i službene odluke koje donose vlasti bilo kog nivoa vlast. Samo premijer Švedske ima pravo na službeni automobil, svi ostali… Više »

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Sramota da za ovo glasate

Edin-RO
Gost
Edin-RO

Opušteno ljudi. Moraju naši predstavnici da imaju više od nas. Da bi bio dobar političar ili ministar/premijer moraš da imaš više od drugih.Meni je to normalno. ja ne znam za vas ali nikada neću zaboraviti dan kad je u moje selo došao Milo i slikao se sa nama. Jesmo siromašni, jeste da nemamo ali nam je Milo tada rekao da… Više »

Ramiz
Gost
Ramiz

Blago tebi, kod nas u Gornji Bukelj nije dolazio, zato smo nesretni ođe u Luksemburg.

GrubanMalic
Gost
GrubanMalic

Premijer je mlogo obradova dps biracko tijelo. Medju njima ima dosta onizijeh koji ozbiljno misle da im miljenici jedva sastavljaju kraj sa krajem i da jedva prezivljavaju !!! Tako da Crna Gora poslije ovoga spiska “srecnija” no sto bi bila da smo osvojili olimpijsko zlato u kosarci ili mundijal u fudbalu !

Marester
Gost
Marester

Eno i Demokrate u aferi Klap i Vardar, i oni prali pare a izigravaju nevinasca

Baldd
Gost
Baldd

Ovo nije objavio Duško Marković nego je DF tražio već mjesecima da se objavi.

Мудовиште
Gost
Мудовиште

Vrijeme je da i ti ljudi više stanu na noge, milo mi je bež djecee!!!Šta ce sirota Vesna M dosle bila postanar…I častimi malo po malo dobi i ona staann,što znači promućurna,žena jado moj a nidje nista nije imala.Milo mi je i zbog ostalih sudija sve je to sirotinja,al Veka,moja ovako da se snadje stvarno za sve pohvale!!!Živio DPS!!!!!!

Manihs
Gost
Manihs

Nikad više glas DPS. Sram vas bilo!

Duda
Gost
Duda

Kemu dječevicu treba da okreči apartmane u dobre vode

Dzedovce
Gost
Dzedovce

Da,da, “malo” taj ima nekretnina.

Agnostik@
Gost

Joooj pa nemojte tako narode,pa ni Isus nije moga u svoje vrijeme svakom jadu da pomogne a vi to sad očekujete od našeg premijera.
No mi recite, nešto mi pamćenje slabo rabota u zadnje vrijeme,za koga ste ono glasali zadnjih 25godina?

Send this to a friend