Ekonomija

Počeli radovi na elektro mreži auto-puta

Kompanije Novi Volvoks i Elektro tim juče su počeli izgradnju elektro mreže prioritetne dionice auto-puta Bar Boljare od Smokovca do Mateševa, saopštio je Pobjedi izvršni direktor Monteputa Jonuz Mujević.

“U četvrtak smo potpisali ugovor sa podgoričkim Novim Volvoksom za prvu i treću partiju, a juče sa budvanskim Elektro timom za izgradnju druge partije sistema trajnog napajanja električnom energijom prioritetne dionice, nakon čega su izvođači radova juče uvedeni u posao”, kazao je Mujević.

Rok za završetak posla je kraj septembra naredne godine i Mujević očekuje da će se radovi završiti za 12 mjeseci, kad treba da bude izgrađena kompletna prioritetna dionica.

Dobili smo uvjeravanja izvođača radova da će radovi biti završeni u planiranom roku rekao je Mujević.

Monteput je poništio prvi tender za izgradnju elektro mreže duž auto-puta 16. avgusta, zato što nijedan od ponuđača, a to su bile ove dvije kompanije, nije predao ispravnu ponudu. Nakon toga raspisan je novi tender po skraćenom postupku, na koji su opet samo te dvije firme poslale ponudu. Za razliku od prvog tendera, na drugom nijesu bili konkurencija jedna drugoj, jer je Novi Volvoks dao ponudu za prvu i teću partiju, Elektro za drugu partiju.

Novi Volvoks će graditi trafostanicu 110/20 kV “Autoput 1 sa priključnim dalekovodima i opremati DV polja 110 kV u TS 220/ 110/35/ kV “Podgorica 1, a u okviu treće partije trafostanicu 20/0,4 kV sa kablovskim razvodom 20 kV i sistem daljinskog upravljanja za napajanje objekata duž trase prioritetne dionice.

Elektro tim treba da izgradi trafostanicu 110 20 kV “Autoput 2 sa priključnim dalekovodima. Procijenjena vrijednost radova Novog Volvoksa je 18,5, a Elektro tima 19,6 miliona eura sa PDV-om.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DAAKA SU-57
Gost
DAAKA SU-57

Zreba li da vam kazemo hvala sto ste nas zaduzili 130 milona dodazno na razliku dolar -euro 170 miliona vise. Pa ja sam rafip projekte od 2 miliarde 8 svaki dan kasnjenja projekt manager daje ostavku

budala
Gost
budala

Hoce li ostati struje za narod, ide zima, da ne bude restrikcija

Middle Finger
Gost
Middle Finger

Kako ce da se kradu kablovi, stubovi, kutije…sve sto se moze prodat ili kod kuce iskoristit

Prc CG
Gost
Prc CG

Kad je bio tender?????

Autoput
Gost
Autoput

Evo promaklo ti je, a izvinjavamo se što te lično nijesmo obavijestili.

Neko Tamo
Gost
Neko Tamo

Je li to ono što mi plaćama što smo Kinrzima zaboravili da naplatimo?

Bnjj
Gost
Bnjj

Na vrijeme

Send this to a friend