Ekonomija

Počinje isplata sredstava iz paketa podrške EU

Ibrahimović i Popa/ Foto: BS

Sljedeće sedmice počinje isplata sredstava iz paketa podrške EU, saopšteno je iz Bošnjačke stranke (BS).

Potpredsjednik Vlade u tehničkom mandatu i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović, kako su naveli, “ispunio je obećanje dato građanima Crne Gore”.

“Sljedeće sedmice počinje isplata sredstava iz paketa podrške EU, koja je dogovorena tokom susreta Ibrahimovića i evropskog komesara za proširenje Olivera Varheljija i ambasadorke EU u Crnoj Gori Oane Kristine Pope“, naveli su iz BS-a.

EU je, kako su pojasnili, obezbijedila bespovratna sredstva u iznosu od 30 miliona eura u korist građana Crne Gore, s ciljem da se ublaži uticaj visokih tržišnih cijena energije kako bi se zaštitila mala preduzeća i ugrožena domaćinstva.

U vremenu visoke inflacije, dodaju oni, pomoć će dobro doći građanima Crne Gore, a već sljedeće sedmice biće isplaćeno 8,5 miliona eura pomoći penzionerima sa najnižim primanjima u iznosu od 150 eura, dok će korisnici materijalnog obezbjeđenja dobiti po 350 eura.

„Ovo je najbolja potvrda da sve što radimo, radimo u interesu građana. Zahvalni smo našim partnerima iz EU na pomoći, koji su prepoznali značaj da onima koji su najpogođeniji krizom, pomognu. Kao potpredsjednik Vlade i resorni ministar, zadovoljan sam da smo uspjeli da prevaziđemo sve administrativne barijere i naši penzioneri i korisnici materijalnog obezbjeđenja će već od naredne nedjelje dobiti novčanu pomoć“, kazao je Ibrahimović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Komunalac
Gost
Komunalac

E ti ces nas spasiti,bolje bi bilo da malo manje zaposljavas svojih no sto nam “dijelis” pomoc.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Daaaa,sad podijelite 8,5 miliona a dje ce te kusur,u dzep

Send this to a friend