Ekonomija

Počinju terenska istraživanja i priprema Idejnog i Glavnog projekta za Obilaznicu Budva

Budva

Vlada Crne Gore od danas će dobijati tehničku pomoć za realizaciju projekta Obilaznica Budva, koja obuhvata neophodna terenska istraživanja (topografska, hidrološka, geološka i geotehnička), pripremu Idejnog projekta, Glavnog projekta i tenderske dokumentacije za 13 kilometara dugu prioritetnu središnu dionicu Obilaznice, kao i Idejni projekat za sjevernu i južnu dionicu Obilaznice, ukupno 17 kilometara, saopšteno je iz Investicionog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

Kako su naveli u WBIF-u, projekat Tehničke pomoći za izradu Idejnog i Glavnog projekta za Obilaznicu Budva, koji zvanično počinje danas, realizuje se uz njihovu podršku, nakon zahtjeva Ministarstva saobraćaja i pomorstva, a uključuje i pripremu dokumentacije o procjeni uticaja na životnu sredinu i društvo.

“Opšti cilj projekta je povećanje efikasnosti saobraćaja i unapređenje bezbjednosti saobraćaja na Ruti 1 Mediteranskog koridora, kao što je definisano u Indikativnom proširenju TEN-T mreže na Zapadnom Balkanu, dok je specifični cilj projekta izgradnja Obilaznice Budva”, navode u WBIF-u.

Korisnik tehničke pomoći je Vlada Crne Gore, preko Ministarstva saobraćaja i pomorstva, a vodeća Međunarodna finansijska institucija je KfW. Projekat realizuje Konzorcijum IPF7, koji predvodi HILL International NV.

WBIF je zajednička inicijativa Evropske komisije, bilateralnih donatora i međunarodnih finansijskih institucija.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aloalo
Gost
Aloalo

Sa srecom u brzo da je sagradite.

Blaki
Gost
Blaki

A i nema se što viđeti od Budve .Sve sami kolaps i haos od saobraćaja.

Radosav72
Gost
Radosav72

Ajde sa srecom vise, tranzit “zakrci” Budvu.

Send this to a friend