Ekonomija

Podgorica domaćin Sajma poljoprivrede

Podgorica

Podgorica će 19. aprila biti domaćin Sajma poljoprivrede koji će se održati na Trgu nezavisnosti, a koji je na temu “Domaći poljoprivredni proizvodi u turističkoj i trgovinskoj ponudi Crne Gore”.

Ovaj događaj organizuje Montenegro Biznis Alijansa u saradnji sa Glavnim Gradom Podgorica i Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja, uz podršku Ministarstva ekonomije i Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Biće održan i Okrugli sto na temu “Mogućnost razvoja poljoprivrede kroz saradnju sa turističkim i trgovinskim sektorom”, koji će se održati u zgradi Biblioteke “Radosav Ljumović” . Nakon završetka Okruglog stola, počeće Sajam poljoprivrednih proizvoda.

Kako navode iz Uprave Glavnog grada, cilj organizovanja ovog događaja je promocija domaćih poljoprivrednih proizvoda i inteziviranje saradnje poljoprivrednih proizvođača i predstavnika turističkog i trgovinskog sektora.

Dodaju da sajam poloprivrede će biti prilika da se nastavi i osnaži saradnja među ovim sektorima, što je veoma važan uslov ne samo za razvoj poljoprivrede, već i ukupne ekonomije.

Organizatori su obezbijedili prostor i štandove na kojima bi se izložili poljoprivredni proizvodi, uz napomenu da poljoprivredni proizvođači nemaju obavezu plaćanja bilo kakve nadoknade.

Že.B.

Send this to a friend