Ekonomija

Podgorica najnaprednija destinacija grčke avio kompanije Aegean

Grčka avio kompanija Aegean airlines proglasila je Podgoricu za destinaciju koja je najviše napredovala tokom 2018. godine. Regionalni menadžer Aegean airlinesa Enriko Palombarini uručio je nagradu izvršnom direktoru Aerodroma Crne Gore Danilu Orlandiću i tom prilikom istakao da su podaci o broju prevezenih putnika na sezonskoj liniji Atina-Podgorica-Atina svake godine sve bolji.

Izuzetno smo zadovoljni saradnjom sa Aerodromima Crne Gore, ne samo zbog broja putnika koji je svake godine sve veći, nego i zbog operativne saradnje koja je na visokom nivou. Aegean airlines je naručio 45 novih aviona tipa Airbus 320, i prva isporuka nam stiže iduće godine. Crna Gora je pri vrhu liste zemalja ka kojoj ćemo pojačati saobraćaj kada realizujemo tu investiciju, vrijednu 5 milijardi eura.”, poručio je Polombarini.

Orlandić je kazao da je ovo treća sezona da Aegean airlines leti ka Podgorici.

“Priznanje nam je jako značajno ali mislim da je još važnije da brojke poboljšamo i stvorimo prostor da linija Atina-Podgorica-Atina postane redovna. To bi doprinjelo boljoj privrednoj saradnji Crne Gore i Grčke, ne samo u oblasti turizma”, istakao je Orlandić.

podgorica-aerodrom-063.jpg

Aegean ailrlines je uspostavio liniju Atina-Podgorica-Atina 2017. godine a letovi se obavljaju dva puta sedmično, avionima tipa Bombardier Dash Q400 kapaciteta 78 sjedišta.

M.D. 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sanyshkaya
Gost
Sanyshkaya

Atina 💓

Jovan
Gost
Jovan

Hahahahahahahah😁😁😁 cus Rodni.. hahhahahaha… e ne bih se sjetio toga.. hahahahahahahaahahahahahha… 😁😄😆

Tramp
Gost
Tramp

Vidji ga Rodni iz “Mucki” dir.aerodroma,svesta ima kod nas.

Send this to a friend