Ekonomija

Podgorica: Nakon praznika oglas za socijane stanove

Ilustracija

Glavni grad je pripremio neophodne preduslove za raspisivanje novog oglasa za dodjelu još 15 stanova licima u stanju socijalne potrebe, za koji se očekuje da će biti raspisan nakon praznika.

U Komisiji za rješavanje stambenih pitanja lica u stanju socijalne potrebe Glavnog grada ističu da će pravo učešća imati lica koja su u smislu Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti korisnici prava na materijalno obezbjeđenje porodice kod Centra za socijalni rad. Oglasom će biti ponuđeni većinom jednosobni stanovi, uz dva dvosobna i četiri garsonjere.

Prijave na Oglas sa potrebnom dokumentacijom podnose se Komisiji za rješavanje stambenih pitanja lica u stanju socijalne potrebe, preko Sekretarijata za rad, mlade i socijalno staranje Glavnog grada – Podgorice, u roku od 15 dana od dana objavljivanja Oglasa na oglasnoj tabli Sekretarijata za socijalno staranje i Centra za socijalni rad.

Kako je saošteno iz Glavnog grada, predstojeći oglas je dio konkretne socijalnu politike Glavnog grada usmjerene u cilju pružanja što kvalitetnijih usluga i servisa svim građanima u stanju socijalne potrebe. Oni podsjećaju da je gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, u maju ove godine, već uručio ključeve od stanova za 15 porodica u stanju socijalne potrebe.

“Realizacijom projekta izgradnje stanova kroz Regionalni stambeni program, u kojem je Glavni grad takođe partner, na trajan i kvalitetan način rješava stambeno pitanje za porodice najranjivijih grupa stanovištva sa Konika”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje „Glavni grad je za potrebe izgradnje objekata za raseljena lica ustupio oko 13,87 hektara približne vrijednosti 4,5 miliona eura na području DUP “Konik –Vrela ribnička II” i naknadu za komunalno opremanje zemljišta, čime će u mandatu ove gradske uprave biti riješeno najbitnije egzistencijalno pitanje za veliki broj porodica od kojih je većina do sada živjela u jako teškim i gotovo nehumanim uslovima dugi niz godina”.

Glavni grad napominju na godišnjem nivou izdvaja preko dva miliona eura za razne aktivnosti iz oblasti socijalne i dječje zaštite ne uključujući milionske vrijednosti zemljišta koje se ustupa za rješavanje stambenih pitanja penzionera, raseljenih lica i realizaciju brojnih drugih projekata koji imaju naglašenu socijalnu komponentu.

Send this to a friend