Ekonomija

Podgorica privlačna za investiranje američkih kompanija

Sa sastanka

Podgorica je veoma privlačna za ulaganja i u narednom periodu zajednički ćemo raditi na privlačenju američkih investicija i zainteresovanih kompanija koje bi potencijalno mogle da budu partneri u realizaciji projekata koji će omogućiti dalji razvoj grada, istakao je regionalni direktor Američkog fonda za razvoj DFC Džon Jovanović.

On se danas sastao sa zamjenikom gradonačelnika Časlavom Vešovićem i menadžerom Glavnog grada Marjanom Junčajem.

“Vešović i Junčaj su tokom sastanka gostima predstavili investicione i razvojne potencijale Podgorice koji nude različite mogućnosti za ulaganje kapitala i uspostavljanje partnerstava. Zamjenik gradonačelnika Vešović naglasio je potencijal biznis zona u okviru kojih je pripremljen poseban paket podsticajnih mjera za investiranje i organizovanje biznisa, naglašavajući da su formirane biznis zone vrlo privlačne sa aspekta povezivanja potentnih finansijskih fondova sa investitorima”, saopšteno je nakon sastanka.

Tokom razgovora

Iz Glavnog grada je saopšteno da su se sagovornici saglasili da će na bazi uspješnih razgovora nastaviti intenzivnu komunikaciju sa ciljem konkretizacije dogovorenih aktivnosti.

Sastanku su prisustvovali predstavnici ambsade SAD-a u Podgorici Kajl Hačer i Marina Milić, kao i rukovodilac Službe za međunarodnu saradnju Glavnog grada Ljiljana Šćepanović.

Send this to a friend