Ekonomija

Podgorički aerodrom opslužio preko 5.000 putnika za vrijeme epidemije

Od kako je uvedena obustava komercijalnih letova, Naredbom Ministasrtva zdravlja, podgorički Aerodrom je opslužio 5. 117 putnika, za koje su organizovani posebni letovi, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.

Kako su dodali, u akcijama dovođenja naših državljana iz inostranstva, opsluženo je 1.930 putnika, koji su prevezeni sa 74 leta.

Iz Crne Gore je ispraćeno 3187 stranaca koji su ovdje živjeli i radili, do njihovih matičnih zemalja.

Putnici su doputovali posebno organizovanim letovima iz Mađarske, Austrije, Ruske Federacije, Ujedinjenog Kraljevstva, Češke, Francuske, Turske, Italije, Španije, Srbije, Poljske, Njemačke, Švajcarske, Švedske, Belgije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Holandije.

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić kazao je da do sada nisu imali niti jedan slučaj zaraženih radnika, što govori o striktnom poštovanju procedura koje su predviđene u ovoj situciji.

“Vrlo smo ponosni na naše kolege iz operative koji su od 18. marta opslužili preko 5.000 putnika, kroz 148 letova“, kazao je Orlandić.

Iz Aerodroma su podsjetili da je Vlada Crne Gore, nakon obustave vazdušnog saobraćaja zbog prevencije širenja koronavirusa, preduzela posebne mjere transporta stranaca koji žive i rade u Crnoj Gori do njihovih matičnih zemalja, kao i dovođenje kući naših državljana koji žive u inostranstvu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Darina
Gost
Darina

Radnike si Orlandiću nagradio sa 30 % smanjenjem plata. Ali si sezonske glasače ostavio da rade kao da je sve regularno.

oooo
Gost
oooo

Kako ste jedini vi smanjili plate radnicima od Marta pa mozda i Aprila, zavrsili ste odlican posao!!!!!!!!!!!!!!!

£££
Gost
£££

Toliko je dps djece koja studiraju u inostranstvu!!!

Hogar
Gost
Hogar

Svaka vam cast a sad uradite i za nas pomorce nesto!

Send this to a friend