Ekonomija

Podnijeto oko 50.000 zahtjeva za legalizaciju

Građani su u zakonom predviđenom roku predali oko 50.000 zahtjeva za legalizaciju, saopštio je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

“Sa ponosom mogu da kažem uz sve opstrukcije, imamo 50.000 prijavljenih objekata za legalizaciju“, rekao je Radulović na konferenciji za novinare.

Zahtjevi za legalizaciju podnosili su se u svim crnogorskim opštinama do 16. jula.

Legalizacija je podrazumijevala podnošenje popunjenog zahtjeva za legalizaciju, elaborat premjera izvedenog stanja bespravnog objekta, koji ovjerava katastar i dokaz o zabilježbi postojanja objekta u katastarskoj evidenciji, odnosno list nepokretnosti.

Za dan više od 400 prijava za Hiljadu plus

Realizacija projekta Hijadu plus počela je juče, a samo prvog dana, kako je saopštio ministar Radulović, građani su bankama podnijeli više od 400 prijava.

Prijave za učešće u ovom projektu mogu se podnositi do 13. avgusta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Luminijum
Gost
Luminijum

Mislim da je bilo glupo se uključivati u ovu akciju za legalizaciju i plaćati nadoknade za objekte stare više desetina godina.Zar država to ne bi mogla oprostiti gradjanima i besplatno legalizovati objekte za osnovno stanovanje.Plaćale su se bankarske garancije u mnogo većem iznosu za razne tajkune pa je i obični gradjanin zaslužio da ga država pomogne.

Puz demon
Gost
Puz demon

Moj suprug i ja smo platili takodje na rate 25.000 dm.Najteze nam je bilo kada su nam rekli MORATE PLATITI ATOMSKO SKLONISTE.JOS JEDNA RATA.KANALE ZA VODU I STRUJU I SVE OSTALO SMO SAMI PLACALI.ETO U DRZAVI SVE REGULARNO PODMIRISMO.ZNACI…CITAVA NASA MLADOST ODE U PLACANJE I CRNCENJE..NIJE LAKO ALI PLATITE NARODE….TO NIJE BILO TITOVO VRIJEME VEC PRIJE 25GOD.PRIJATNNO…..

aneksija 1918
Gost
aneksija 1918

Gospodou tijeh 50.000 prijavljenih zahtjeva za LEGALIZACIJU siguran sam da među vašim Podgoričanima koji na državnom zemljištu tarže nemoguće vi ste uračunali i neke na primorje zahtjeve samo za mansardre iliti potkrovlja smanjite malo euforiju,zato što je to tako i nemojte se kititi perjem (kao onaj ministar PERUŠINA) NEGO RADITE BEZ STESA ni po babu ni po stričevima .Pitanje za… Više »

Ec More
Gost
Ec More

Paka brate, samo odradite primorje I od vas dosta za vazda

opstrukcija
Gost
opstrukcija

kakve crne opstrukcije? u kakvim teorijama je ovaj narod sto je ovo…

Stan na dan
Gost
Stan na dan

Oce li i ovaj 1000plus biti kao i predhodni kada ste dijelili vaucere invalidima, slikali ih sa vaucerom, a onda iza kamera otimali im vaucer i davali ga sledecem sa kojim ste postupali na isti nacin.
Ovo je pisalo u Monitoru prosle godine posle zavrsetka druge faze projekta 1000plus. Ministarstvo nikad nije demantovalo, sto znaci da je istina.

fakat
Gost
fakat

Evo para gangsterima da nadoknade što su ukrali.

Dejo italijan
Gost
Dejo italijan

Moga sam ja sad legalizovali moju kucicu kafić u baru na obalu mora ali mi je morsko dobro srušilo. A za hiljadu plus samo naprijed bolje je kupiti stan nego te iste pare razbacati ili pola od toga na mjesečnom nivou. 👍

Titograd
Gost
Titograd

Da vas vidim sad ocete li rusiti onima koji se nisu prijavili. Mi smo ludi koji smo se prijavili ako nebudete njima rusili svakome jednako sto nije prijavljeno rusiti odmah ako to necete da radite onda neocekujte od nas sto smo se uredno prijavili ni centa vam necemo platiti

anonymous
Gost
anonymous

Nece im rusit dok ne zatreba (put kroz kucu da im prodje ili tako nesto…) ali ce im naplacivat svake godine visoke dazbine i nece moc da prodaju tu imovinu… mislim da su pogrijesili sto nijesu usli u proces legalizacije, obzirom na sve pogodnosti koje su im date (a koje nicim nijesu zasluzili).

Nme
Gost
Nme

😂😂😂 ko to laze, ko to laze…Stvarno ste smiješni, prvo ste uvrijedili i ponizili ozbiljne kandidate za legalizaciju koji su potrčali i odradili elaborate i sve sto je trebalo a onda ste dozvolili prijave putem poste i prijave bez ikakvog dokumenta…. Sram da vas bude, po hiljaditi put dokazuje te da nam nesposobni i korumpirani ljudi vode državu…. Zato smo… Više »

Gost
Gost
Gost

Postujem svakog ko je legalizovao objekat,a oni sto nijesu,isto im se pise kao i nama???

Mirko
Gost
Mirko

Za prijavu legalizacije imali ste rok od preko 30 godina, koliko nikome ne placate poreze, vodu, struju, i jos vam drzava ne valja. Utajili ste porez, nelegalno gradili, nijeste postupali po naredjenjima ovlascenih sluzbenika, fizicki nasrtaji na sluzbena lica, sve su to teska krivicna dijela za koja do sada nijeste odgovarali. Drzava vam ponudi povoljnije uslove nego da ste legalno… Više »

Djoka
Gost
Djoka

Plati kao sto su i moj otac i majka placali. Ne lazi ovuda. Boli ze sto je akcija uspjela i sto ce se od tih para infrastruktura gradova popraviti. Daju vam da legalizujete nelegalno po nizim cijenama sa ogromnim rokom otplate i ne valja vam. Naplatio bih ja tebi i takvima sve odjednom po regularnim cijenama sa kamatom ili rusi

Nme
Gost
Nme

Skoka, tvoj otac i majka u vrijeme komunizma i socijalizma nisu plaćali nista, kao ni moj djed i baba…. Svi znamo kako je to tada iako… Kupovali su se stanovi za 3500 maraka a za kuce svi znamo kako je to iskoristiti, zato podvig rep i ne pričaj gluposti….

Kenjo Vest
Gost
Kenjo Vest

Djoka za Djoka.

Send this to a friend