Ekonomija

Podrška Glavnog grada ženskom preduzetništvu: Za deset novih projekata 20.000 eura

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković danas je potpisao ugovore sa dobitnicama podrške ženskom preduzetništvu u Podgorici. Riječ je o projektu koji Glavni grad realizuje četvrti put kroz javni konkurs i poziv svim ženama da razvijaju svoje biznis ideje.

Kako je saopšteno iz podgoričke uprave, gradonačelnik je rekao da je zadovoljan zbog potpisivanja ugovora o finansijskoj podršci od 20.000 eura za realizaciju deset novih projekata u okviru programa podrške ženskom preduzetništvu u Podgorici.

“Podržali smo deset novih biznis inicijativa, sigurni da će se sve te inicijative održati i da ćemo vrlo brzo svjedočiti stvaranju nekih novih brendova, koji će se jasno pozicionirati na tržištu van Podgorice i Crne Gore. Ovo je aktivnost koja traje u kontinuitetu i vrlo sam ponosan na činjenicu da ukupan iznos sredstava koje je Glavni grad do sada opredijelio za ove namjene iznosi 100.000 eura, da smo do sada podržali 30 projekata koje su nam predložile žene preduzetnice i koristim priliku da najavim da ćemo do kraja godine realizovati još jedan ciklus podrške ženskom preduzetništvu“, istakao je Vuković.

Dodao je da je taj proogram višestruko značajan.

“Na jedan način afirmišemo ono što je značaj žena u crnogorskom društvu i stvaramo pretpostavke da one unapređuju svoj status i svoj položaj, a sa druge strane, pogotovo imajući u vidu ekonomsku situaciju u kojoj se nalazimo, na ovaj način dajemo motiv da pokrenu novu ekonomsku aktivnost, u nadi da ćemo tako sačuvati postojeća i u perspektivi otvoriti nova radna mjesta“, naglasio je Vuković i ocijenio da je pored epidemiološke situacije upravo to najveći izazov sa kojim se Crna Gora trenutno suočava.

Gradonačelnik je svim dobitnicama poželio sreću u daljem radu uz uvjerenje da ćemo svi vrlo brzo svjedočiti njihovim novim uspjesima.

Jedna od dobitnica na konkursu Mara Vukanić zahvalila se na velikoj podršci Glavnog grada, ističući da je ona izuzetno važna u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i ekonomskoj krizi, koja je posebno izazovna za opstanak malih biznisa.

Vukanić je dodala i da je zadovoljna što Glavni grad pruža kontinuiaranu podršku održavanju i afirmaciji takvih i sličnih ideja i biznisa.

Send this to a friend