Ekonomija

Pogledajte kako izgleda vožnja trasom auto-puta Bar-Boljare

Vlada Crne Gore objavila je na svom nalogu na Twitter-u snimak vožnje trasom auto-puta Bar-Boljare.

Podsjećamo da su premijer Duško Marković i predsjednik kompanije CRBC Du Fei početkom marta saopštili da će prioritetna dionica auto-puta biti završena do sredine 2020. godine.

Na auto-putu je planirana gradnja 42 tunela i 92 mosta i vijadukta. Impozantni objekti na trasi, poput mosta Moračica, tunela Vjeternik, biće primjer moderne saobraćajne infrastrukture u regionu i šire.

Za 41 kilometar, koliko je duga dionica, sa 63 metra nadmorske visine kod Smokovca auto-put u Mateševu dolazi na više od 1.100 metara.

Projektovana brzina na ovoj dionici auto-puta je 100 km/h.

Projekat gradnje prioritetne dionice Smokovac-Mateševo, auto-puta Bar-Boljare, vrijedan je 809,6 miliona eura.

Pogledajte kako trasa sada izgleda.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
oooo
Gost
oooo

41 km a CG ode u pm. zbog tog 41km. Za te pare smo mogli napravit brzu magistralu koja je CG vise nego dovoljna. Ovako ni ovo se nece zavrsit a do Boljara nikad auto putem.

Dejo camora
Gost
Dejo camora

Kako je baba ranka? Dopisujem se sa jelenom iz milana. Tražio sam jednu žanu vukcevic ali ona neće.

Niki Lauda
Gost
Niki Lauda

Za minut i tri sekunde od Bara do Boljara? Da predju u sivoj fazi 41 km za to vrijeme samo mogu Vlada i Hamilton!

Da, da...
Gost
Da, da...

Evo ga ka malo bolji seoski put. Alo, kad će to? Puštite se snimaka makadama, recite kad će to bit gotovo. Oćemo li se za života voziti asutoputem…

CiNick
Gost
CiNick

Auto cesta i to još na istok, promasaj je per se. Skupa je a nepotrebna kao takva. Za CG bi bolje bilo da su načinjeli barem 120km skromnijih cesta, s tri trake, što je najmanje za te novce. No, pitanje je čiji interes je presudio realizaciju projekta. Crnogorski je samo izgovor.

Raulio
Gost
Raulio

Tri trake su vrh i dokazale su se kod nas kao odlično rješenje. Ne kažem da autoput nije mnogo bolji ali je i skuplji mnogo. Zašto je ograniočenje 100 na sat kad je i ex YU bilo uglavnom 120 na autoputevima a ovo mi ne djeluje kao baš opasna dionica da se ne može vozit 120. Jedino zbog našeg naroda… Više »

Bnjj
Gost
Bnjj

Niko ne price o nastavku gradnje I drugim dionicama trebalo je vec pocket do Andrijevice strah me da ce na ovome ostat

eko
Gost
eko

Pa ovo se ne mora ni asfaltirat.

Slavko
Gost
Slavko

Zasto rastu cijene goriva, struje, registracije, namirnica ako smo zaradili milijardu od turizma? Dje sute pare, zasto ne rastu plate? Ociglednon je da ovaj narod neko krade… u subotu svi na protest!

Nenad
Gost
Nenad

Cus uspon pa je 100 ogranicenje ..treba li i maske i boce sa kiseonikom da stavimo kad idemo..pa ne vozimo juga i ficu vise.. Put Ct je uspon i gdje je 3 trake 100km/h je laganica sa onoliko krivina..kroz platije 70km/h laganica..cus da guslamo.100tku po auto putu..i nisam peotiv auto puta nego itekako podrzavam samo ako se zavrsi sa matesevom… Više »

Realno
Gost
Realno

Voziti 100 autoputem, to je kao da stojite u mjestu. Ovo je smiješno. A posledica će biti avetanje i manitanje 190 na sat, kad je vozač uvijek u prekršaju, onda mu je svejedno.

Đorđe
Gost
Đorđe

Biće odličan ovaj auto put Bar-Boljare do granice sa Srbijom! Neka je sa srećom!👍

Svašta
Gost
Svašta

Sto na sat auto putem? Malo se sporije sada vozi kroz Platije. Ne vidim kakav je napredak i za šta je data milijarda, ako tako ostane.

Pjer
Gost
Pjer

Eh kad se zavrsi pa kamikaze krenu da voze

Samo pitam
Gost
Samo pitam

Hoće li biti dozvoljeni spomenici uz auto-put, ili samo buketi?

Piper
Gost
Piper

Valjda će još otkopati usjeke?! Ovako bi poslije svake kiše prva traka bila puna kamenčića, mreža tu mnogo ne pomaže. O snijegu da se i ne priča. Ma, dako bude sve u redu.

NAIVKO
Gost
NAIVKO

Autoput, nafta, milijarda od turizma…VRĆITE PARE SA KIPRA I IZ ŠVAJCARSKE, NESREĆE, S OVIM NAM NEĆETE ZAMAZATI OČI!

Send this to a friend