Ekonomija

Pogledajte kako teče izgradnja prve dionice auto-puta

Radovi na prvoj dionici auto-puta Bar-Boljari uveliko su u toku, a najnoviji snimak pokazuje kako sve trenutno izgleda.

Prva dionica autoputa, od Smokovca do Mateševa, prema riječima ministra saobraćaja Osmana Nurkovića biće završena za oko godinu i zajedno sa ostalim infrastrukturnim projektima doprinijeće razvoju i valorizaciji sjevera.

“Vlada pored ulaganja desetina miliona eura u ski centre ulaže i u puntnu infrastrukturu. Nikada u istoriji se nije više ulagalo u infrastrukturu. U naredene dvije do tri godine sjever će biti ogromno gradilište gdje se planiraju ulaganja desetina miliona eura u putnu infrastrukturu”, kazao je u nedjelju Nurković.

Na autoputu Bar -Boljare planirana je gradnja 42 tunela i 92 mosta i vijadukta.

Prioritetna dionica Smokovac-Uvač-Mateševo duga je 41 kilometar i sa 63 metra nadmorske visine kod Smokovca autoput u Mateševu dolazi na preko 1.100 metara.

Most Moračica je jedan od najzahtjevnijih objekata na trasi autoputa. Biće dug skoro kilometar, spajaće dolinu rijeke Morače i prelaziti na suprotno brdo, a most će nositi pet stubova od kojih će najveći biti 161 metar. Poduhvat ovakvih razmjera nije radio niko u regionu.

Prvi autoput u Crnoj Gori grade Kinezi, a koštaće 809,6 miliona eura.

A.G.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
GL🌐BALISTA
Gost
GL🌐BALISTA

Pojedinima projekat sada izgleda besmisleno, ali za CG predstoje vremena kakva ni ne naslucujete, falit ce ovoh poduhvata.

Mark
Gost
Mark

Kazete nikada vise u istoriji se nije ulagalo u infrastrukturu.Koja manipulacija.30 godina je DPS na vlasti i za to vrijeme mapravio je 1 putni pravac i 1 tunel.Da podsjetim.Morinj-Vilusi-Zabljak i tunel sozinu.A koliko je za to vrijeme propala saobracajna infrastruktura.Nije odrzavana.U zadje 2 godine ste poceli ulagati zbog pristupnog poglavlja EU.

Pepe
Gost
Pepe

Ima ovdje jos puno da se radi nece moci ni za godinu kako rece Osman izgleda da ce se cekati jos, ali vrijedi

Ehhhh
Gost
Ehhhh

Otvaranje tik pred izbore. Ko li ce pobijediti, narod Crne Gore ili …

Lujo
Gost
Lujo

Bravo. E Viva Montenegro! Pvo je Momtenegro koji volim! Nek se radi i izgradi

Moje ime
Gost
Moje ime

Prelijepo!

oooo
Gost
oooo

Zasto se samo potencira Bar-Boljare kad od Mateseva auto putem nikad necemo stic do Boljara jer taj dio se nikad nece ni napravit.

Vase Ime
Gost
Vase Ime

Stice sve. Evo poceo DPS da uplacuje svoje pare u budzet za izgradnju 47500+20000. I jos 50000 cim ih Simovic i ASK nadju. A bice jos. I to Eura! Za nevjerne Tome.
Svaka cast predsjednistvu DPS. Zivio Milo na čelu sa DPS-om. Zivio drug Markovic i izvrsno vijece.

Mujica
Gost
Mujica

I teče izgradnja, hvala drugovima, živio Centralni komitet i SSRNCG, živio drug Milo i drug Brajo. Dolje buržoazija Knele. Podriggg

Nikolina
Gost
Nikolina

Sto je vise kleveta i lazi ….

Normalno
Gost
Normalno

Od kad rade autoput po gradovima ulice propadaju.Skoro da se ne održavaju saobraćajnice u gradskom području.

Tbok
Gost
Tbok

Glavni problem ovog autoputa je taj sto zimi moze malo dana da se radi, sto mozda i nije uzeto u obzir kad se odredjivao prvi rok

Piglet
Gost
Piglet

Sporo

Titograđanin
Gost
Titograđanin

A vi u Berane naučili na brže?

e.k.g
Gost
e.k.g

Ipak je pravilnije reci autoput podgorica-kolasin

AcoBar
Gost
AcoBar

Jes, kad od Mateseva do Kolasina ne bi bilo 9km.

Mr.Bin
Gost
Mr.Bin

14 km.

Bogatas
Gost
Bogatas

14.7 km

Bemax
Gost
Bemax

Na prvom mostu bas je malo toga odradjeno… I sto je meni najzanimljivije da kada god se pojave ovi snimci sa gradilista, radnika nigdje nema 😀

TonyZ
Gost
TonyZ

To sam upravo htio da kazem…. Na svim ovim mostovima, koji se vide na snimku, nije primjetan ni jedan radnik. Mozda se radovi polako obustavljaju, dok se nabavi ostatak para, jer cisto sumnjam da ce ovo kostati 800 M… drugo nigdje se ne spominje placanje penala od strane Kineza, sigurno su ih ucijenili, da ako zele da oni rade preostale… Više »

Ivana
Gost
Ivana

Isto sam primijetila, u koje doba dana onda snimaju.

Coa
Gost
Coa

Ovo be moze biti zavrsen za godinu dana kako je najavio ministarstva Nurkovic! Na prvom mostu na snimku Tara 2 jos nisu ni poceli rasponsku konstrukcija. Ima ovdje posla jos godinu ipo ili mozda do kraja 2020.

tigar
Gost
tigar

Zavrsit ce ga u Maju ali 2027

VIVAX iz DJURA
Gost
VIVAX iz DJURA

Nista vama ne valja…

Boban
Gost
Boban

Pa ne valja jer je rok probijen dvije godine a ispasce skuplji od planiranog za 80 miliona jer su nesto zaboravili ili sakrili.Osim ako ti ne mislis da je to normalno

VIVAX iz DJURA
Gost
VIVAX iz DJURA

Sto biste tek pisali da se gradi autoput ka Hrvatskoj,kad tako pricate za ovaj koji nas povezuje sa ,,bratskom” Srbijom?

Jasarko
Gost
Jasarko

Ima li rijeci o drugoj dionici ili cemo imati put od PG u nidje..Do sada bi trebalo da je zavrsen glavni proekat do granice.

xyz
Gost
xyz

Tece odlicno

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Kazu da ce ovo zavrsiti kad CG udje u EU 🙂 – mislim kinezi su to mogli odma da zavrse ali nasi su rekli da se oduzi da bi narod vidjeo kako se nesto radi ovdje i kako za ovo treba bas dosta para a ovdje se ukralo na desetine miliona.

Bnjjj
Gost
Bnjjj

Podrzavam izgradnju autoputa,mozi li CDM vidjet sta je sa ostalim dionicama kada ce se pocet gradit,kao sta je sa putem Berane -Kolasin.

Trol
Gost
Trol

Kad ga zavrse pa bude – pusti semsu d’izginemo – polovina i dalje ne zna koja je traka za sta 😀

Lujo
Gost
Lujo

Pretjerujes. U cg se sad vec voze dobra kola, nista ispod golfa 5 i ljudi voze dobro

Raulio
Gost
Raulio

Jes, ne umiju u kruzni tok uc a ne autoputem da voze. No dobro, najvise ce shevernjaka tuda da se vozi ionako… 🙂

Send this to a friend