Ekonomija

Pogledajte najnoviji video sa gradilišta auto-puta

Podgorička kompanija Bemax, glavni podizvođač na izgradnji prioritetne dionice auto-puta Bar – Boljare, objavila je novi video snimak sa gradilišta.

Prva dionica auto – puta Bar – Boljare biće završena sredinom iduće godine.

Izgradnja prioritetne dionice auto – puta Smokovac – Mateševo koštaće 890 miliona eura. Gradi je kineska kompanija CRBC. Prioritetna dionica Smokovac-Uvač-Mateševo, auto – puta Bar-Boljare, duga je 41 kilometar i sa 63 metra nadmorske visine kod Smokovca autoput u Mateševu dolazi na preko 1100 metara.

Planirana je gradnja ukupno 42 tunela i 92 mosta i vijadukta.

Simbol auto-puta je most Moračica koji će biti  spojen do septembra, ako to dozvole vremenski uslovi. Na mostu, sa jedne i druge strane, biti sagrađeni vjetrobrani koji će štititi od udara vjetra. Most će imati i pješačke staze. Trenutno se radi na rasponskoj konstrukciji.

<<<Simbol auto-puta: Most Moračica spajaju do septembra, visok je nebu pod oblake>>>

Most Moračica je jedan od najzahtevnijih objekata na trasi auto – puta. Dužina mosta biće 960 metara, a ukupna širina 23,40 metara. Most će nositi pet stubova od kojih će najveći biti 161 metar. Raspon od dna korita Morače do kolozovne konstrukcije iznosiće više od 200 metara. Biće ovo najviši most na prostoru bivše Jugoslavije.

M.D. 

29 Komentara na "Pogledajte najnoviji video sa gradilišta auto-puta"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend